24 Mai 2013 publicat în Sarcina 36 share-uri

In timpul sarcinii, nevoile nutritive ale organismului cresc, pentru a asigura dezvoltarea unei noi fiinte umane.

3 Vitamina D

Femeile care doresc sa poarte o sarcina sunt sfatuite sa inceapa profilaxia carentei de vitamina D, pentru a evita aparitia rahitismului la fat. Aceasta profilaxie se face prin expunerea zilnica la soare, timp de minim 15-30 minute, cu bratele, fata, picioarele, fara crema, de cel putin 3 ori/saptamana. In piele se regaseste un precursor de vitamina D, care se transforma in vitamina D sub actiunea radiatiilor UV.
Necesarul de vitamina D in sarcina creste la 600UI/zi sau 15mcg.


4 Calciul

Calciul este un element esential pentru dezvoltarea sanatoasa a scheletului fatului, dar are rol si in metabolism, precum si in activitatea cardiaca.

Carenta de calciu la gravide, predispune nou-nascutul la cataracta.
Surse naturale de calciu: lactate, seminte de susan, legume cu frunze verzi, leguminoase (soia), fructe confiate, migdale, ciuperci, morcov.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

5 Omega-3

Acizii grasi esentiali omega-3 sunt componenti structurali primari ai scoartei cerebrale, dar intra si in alcatuirea pielii si a retinei. Un nivel adecvat de acizi grasi omega-3 ajuta la dezvoltarea sistemului nervos al fatului. Acizii grasi omega-3 sunt factori protectori impotriva bolilor neurodegenerative sau a sindromului deficitului de atentie cu hiperactivitate. Acizii grasi omega-3 se pare ca pot creste nivelul de inteligenta al bebelusului, dar si eficienta sistemului imun.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri