15 Iulie 2013 publicat în Sarcina 40 share-uri

Avand o conditie fizica buna, ne simtim mai active, mai binedispuse si ne este indusa starea de bine, atat de importanta in perioada sarcinii. Circulatia sangelui este imbunatatita prin gimnastica, toxinele sunt mai bine eliminate, iar copilasul primeste mai multe substante nutritive si oxigen.

Gimnastica prenatala

Gimnastica prenatala este foarte importanta pentru sanatatea si starea de bine atat a viitoarei mamici, cat si a bebelusului. Gimnastica pentru gravide este recomandata viitoarelor mamici, deoarece efortul depus de acestea in timpul travaliului este foarte mare, fiind comparabil ca intensitate cu alergarea unui maraton. Organismul femeii trebuie antrenat din timp pentru travaliu, pentru a se adapta rapid necesitatilor crescute.

Gimnastica pentru gravide se face abia incepand cu trimestrul al doilea de sarcina si doar cu acordul medicului specialist, in primul trimestru de sarcina existand riscul unui avort spontan. Dar daca totul decurge normal, gimnastica prenatala ajuta la o trece mai usoara peste perioada sarcinii, la o nastere mai usoara si la o recuperare postnatala mai rapida.

Descopera si:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI

Gimnastica pentru gravide

8 Beneficii ale gimnasticii prenatale

• Constientizarea solicitarilor si modificarilor la care este supus organismul tau

• Prevenirea sau combaterea durerilor lombare prin detensionarea si intarirea musculaturii

• Mentinerea controlului asupra greutatii

• Mentinerea unei digestii sanatoase si prevenirea constipatiei

• Prevenirea aparitiei edemelor

• Cresterea mobilitatii articulare

• Deprinderea miscarilor respiratorii toracice si diafragmatice

• Diminuarea durerilor nasterii

Citeste si:

Gimnastica prenatala – un sport pentru viitoarele mamici

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri