26 August 2013 publicat în Sarcina 39 share-uri

Ati ajuns cu bine in ultimele zile de sarcina, asa ca de acum trebuie sa fiti pregatite in orice clipa pentru marele moment, sa aveti bagajul facut din timp si sa mergeti cat mai des la medic. Haideti sa descoperim impreuna ce se intampla in saptamana 42 de sarcina.

Ati ajuns cu bine in ultimele zile de sarcina, asa ca de acum trebuie sa fiti pregatite in orice clipa pentru marele moment, sa aveti bagajul facut din timp si sa mergeti cat mai des la medic. Foarte putini femei nasc exact la data previzionata de medic, marja de eroare fiind cam de 2 saptamani.

O sarcina in termen este o sarcina dusa pana in perioada dintre saptamanile 38 si 42, iar copilul nascut in acest interval este un copil normal, bine dezvoltat, putand depasi 4 kilograme greutate si 53 de centimetri lungime.

Daca nasterea intarzie pana dupa implinirea celei de-a 42-a saptamani de sarcina, atunci se poate apela la nasterea prin cezariana si la metode artificiale de inducere a travaliului.

Saptamana 42 de sarcina: Ce face bebe in burtica?

In saptamana 42 de sarcina, copilul este perfect dezvoltat, are unghiile foarte lungi, ce vor trebui taiate imediat dupa nastere, parul este, de asemenea, lung, iar bebe este mult mai energic decat unul nascut inainte de saptamana 42.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Pielea de pe mainile si picioarele bebelusului poate fi putin lasata, insa este doar o chestiune de timp, deoarece vernixul, substanta care ii protejeaza pielea, cade cu ceva timp inainte de nastere. In saptamana 42 de sarcina nu au loc schimbari majore in ceea ce il priveste pe bebe, insa este posibil ca placenta sa nu mai functioneze normal si sa nu mai produca lichid amniotic, caz in care controalele la medic vor trebui sa fie foarte dese, pentru a tine totul sub control.

V-ar putea interesa si:

Set chiloti maternitate de unica folosinta

Tampoane pentru san

Protectoare pentru mamelon

Pompa de san manuala

Kit de alaptare

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri