Consumarea bauturilor alcoolice in timpul sarcinii prezinta un grad mare de risc, specialistii atragand atentia asupra efectelor negative pe care alcoolul le poate avea asupra fatului. Un comportament responsabil in timpul sarcinii asigura o dezvoltare normala a bebelusului, fara consecinte grave asupra sanatatii sale sau a sanatatii mamei.

”Ceea ce unele femei nu stiu este ca, in momentul in care o femeie insarcinata bea alcool, indiferent de

concentratia alcoolica a bauturii, acesta ajunge in sange, fiind transportat prin sistemul circulator in placenta si apoi in sangele fetal.

Expunerea bebelusilor la alcool in perioada prenatala poate genera aparitia Sindromului Alcoolic Fetal, caracterizat prin malformatii faciale, afectiuni la nivel cerebral sau retard de crestere.

Mamicile trebuie sa fie foarte atente, pentru ca pana si un consum moderat de alcool poate dauna in mod permanent sanatatii fetusului, de aceea este recomandat sa nu se consume alcool in timpul sarcinii si alaptarii,” explica Dr. Alina Ursuleanu, medic specialist in Obsterica si Ginecologie, in cadrul programului www.DespreAlcool.ro – ”Afla-ti echilibrul”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Caria dentară – ce este și cum se tratează Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

In perioada septembrie-octombrie 2013, in cadrul acestui program, are loc o campanie de informare a viitoarelor mamici, desfasurata pe mai multe canale. Ele pot citi despre riscurile asociate consumului de alcool in timpul sarcinii pe platforma de responsabilizare, in sectunea dedicata sarcinii: www.desprealcool.ro/alcoolul-si-corpul-tau/sarcina/.

Mai multe informatii pot fi regasite pe platforma www.DespreAlcool.ro, ce promoveaza un comportament responsabil si luarea de decizii informate legate de consumul de alcool.

Foto femeie insarcinata bea vin@Shutterstock.com

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri