20 Aprilie 2018 publicat în Sarcina 18 share-uri

Doamna doctor Alina Suru, specialist dermatolog, explică de ce apare această hiperpigmentare și cum poate fi ea prevenită.

Prevenirea melasmei de sarcină

Evitarea expunerii la radiațiile ultraviolete, precum și utilizarea de creme cu fotoprotecție sunt foarte importante pentru a preveni hiperpigmentarea în timpul sarcinii.

“Acest pas este esențial deoarece expunerea la razele ultraviolete (UV) ale soarelui declanșează melasma și intensifică modificările pigmentare. Este recomandată utilizarea unui produs de protecție solară cu spectru larg (care protejează împotriva razelor UVA și UVB) cu SPF 30 sau mai mare în fiecare zi, chiar și atunci când afară este înnorat. Este recomandat ca crema de protecție solară să fie aplicată ca parte a rutinei de dimineață. Este indicată și limitarea timpului petrecut sub soare, în special între orele 11:00 și 16:00 și, bineînțeles, evitarea saloanelor de bronzare artificială”, recomandă specialistul dermatolog.

Nu în ultimul rând, este recomandată folosirea unor produse de ingrjire blânde cu pielea, care nu conțin parfumuri și conservanți sau alți compuși ce putea provoca iritații odată cu expunerea la soare.

Tratamentul petelor apărute în sarcină

Cloasma dispare tipic în primul an după naștere, dar în 30% din cazuri, leziunile sunt persistente. Tratamentul lor se va efectua la indicația dermatologului, de obicei după încheierea perioadei de alăptare, existând riscul ca unele cazuri să fie rezistente la tratament.

“Pot fi recomandate creme depigmentante, sesiuni de microderamabraziune sau peeling-uri chimice. Terapia laser poate avea rezultate bune, dar raportul risc-beneficiu trebuie considerat atent întrucât există și riscul apariției de hipo/hiperpigmentări suplimentare”, atenționează doamna doctor Alina Suru.

* Informatii via comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri