Calcularea datei probabile a nasterii este foarte imprecisa, majoritatea femeilor insarcinate dand nastere copilului lor fie cu cateva zile mai devreme , fie cu cateva zile mai tarziu decat calculasera.

Calcularea datei probabile a nasterii este foarte imprecisa, majoritatea femeilor insarcinate dand nastere copilului lor fie cu cateva zile mai devreme , fie cu cateva zile mai tarziu decat calculasera. Dar este bine de stiut si de calculat data probabila a nasterii, pentru a afla macar cu aproximatie si a va pregati emotional si fizic pentru venirea pe lume a micutului.

Niciun medic, oricat de bun ar fi el, nu poate prevesti cu exactitate cand iti va veni sorocul. De aceea, daca sarcina ta nu este una cu probleme, nu trebuie sa intri in panica, fatul stie singur perioada scursa de la conceptie, etapa de dezvoltare in care se afla si se va naste atunci cand este pregatit pentru o viata in aceasta lume.

Cum calculez data nasterii bebelusului?
Odata cu primul examen ginecologic, in care medicul confirma prezenta sarcinii si face un examen clinic amanuntit, el calculeaza si data probabila a nasterii.

Acest calcul se poate face numarand sapatamanile de amenoree (absenta menstruatiei) incepand cu prima zi a ultimei menstruatii, la care se adauga 280 de zile (echivalentul a 40 de saptamani de sarcina)- astfel se calculeaza varsta menstruala a sarcinii. Aceasta metoda nu este precisa, deoarece menstruatia unei femei are o durata variabila. Daca de exemplu ai un ciclu menstrual mai scurt, se poate sa nasti mai repede, si invers.

O metoda mult mai precisa de determinare a datei nasterii micutului tau o reprezinta ecografia, care in functie de lungimea fatului, de forma placentei si de pozitionarea lui in uter, poate preciza o data mult mai plauzibila pentru nasterea copilului.

Varsta gestationala
Varsta gestationala reprezinta timpul petrecut de fat inauntrul uterului, incepand odata cu conceperea lui.
La aproximativ 14 zile de la prima zi a ultimei menstruatii apare ovulatia, femeia fiind atunci in perioada fertila. Daca ovulul este fecundat, are loc conceperea fatului, si din acest moment in aproximativ 38 de saptamani (266 de zile) va avea loc nasterea.

Astfel, exista o formula simpla pe care o puteti folosi:
- Sa presupunem ca ultima menstruatie a inceput pe data de 12.08.2007
- Adaugati 7 la prima zi a ultimei menstruatii (12):
7 + 12 = 19
- Din numarul lunii calendaristice 08 (august) se scade 3:
8 - 3 = 5 (mai)
- La an adaugati 1:
2007 + 1 = 2008
Deci, data probabila a nasterii luand in consideratie ca prima zi a ultimei menstruatii a fost pe data de 12.08.2007 este 19.05.2008.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri