Din cauza schimbarilor aparute atat pe plan fizic, cat si pe plan psihic, sarcina poate contribui la modificarea comportamentului sexual in aceasta perioada.
In aceasta perioada doctorii te sfatuiesc sa te abtii de la contactele sexuale daca ai usoare sangerari vaginale, pentru ca in acest caz exista riscul unui avort spontan.

2. In cel de-al doilea trimestru de sarcina

Dorinta de a face dragoste se poate intensifica in urmatoarele luni de sarcina, apetitul sexual fiind chiar mai crescut decat inaintea sarcinii, ceea ce nu-i va displacea deloc partenerului. Variatiile hormonale aparute pe parcursul sarcinii determina dilatatia vaselor sangvine de la nivelul pelvisului, astfel vei fi mai sensibila si te vei excita mai usor, iar orgasmul va fi mult mai intens.

Odata cu avansarea sarcinii, sexul devine mai greoi, poate aparea chiar o stare de disconfort datorita maririi in dimensiuni a uterului si a cresterii burticii. De aceea trebuie sa renunti la clasica pozitie a misionarului si sa adopti pozitii mai lejere in care barbatul nu apasa pe uter si in care penetrarea nu este foarte profunda: de exemplu poti prelua tu controlul sau poti face sex stand pe o parte fie cu fata, fie cu spatele la partener.

3. Ultimele luni de sarcina

Pe masura ce momentul nasterii se apropie, apetitul sexual scade, deoarece ai tendinta sa te concentrezi mai mult asupra momentului nasterii si sexul devine dificil datorita dimensiunilor foarte mari ale abdomenului tau.

La finalul sarcinii, cand fatul este aproape pregatit de nastere, datorita compozitiei lichidului seminal in prostaglandine, substante asemanatoare hormonilor, contractiile uterine pot fi stimulate.

Medicii recomanda intreruperea relatiilor sexuale in aceasta perioada daca ai o sarcina cu complicatii si mentinerea abstinentei pana la 6 saptamani dupa nastere.


Chiar daca exista perioade variabile de abstinenta, nu trebuie sa te indepartezi de partenerul tau. Sexualitatea este extrem de importanta in viata de cuplu si chiar in absenta vietii sexuale, manifestarile intime nu trebuie sa lipseasca. Incearca sa te apropii de partener prin mangaieri, atingeri, sarutari, imbratisari si masaje relaxante care pot mentine vie flacara pasiunii dintre voi.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri