Pentru a avea o sarcina fara probleme si a naste mai apoi un bebelus sanatos si vioi, se recomanda castigarea lenta, dar continua in greutate pe timpul celor 9 luni de sarcina.
Ce sa fac daca am castigat prea putin sau prea mult in greutate?

In primul rand trebuie sa consulti un medic, care iti va calcula greutatea in functie de indicele de masa corporala si in functie de varsta ta, inaltime si varsta sarcinii, va decide cu exactitate cate kilograme ar trebui sa fi acumulat pana la acest moment.

Incerca sa nu te inneci in mancare doar pentru ca esti insarcinata- kilogramele in exces iti pot dauna atat tie cat si copilului. Daca ai prea multe kilograme in raport cu varsta ta gestationala in niciun caz nu te apuca sa tii cura de slabire si sa-l privezi pe micut de toate principiile nutritive. Cel mai bun lucru pe care ai putea sa-l faci este sa te plimbi cat mai mult si sa faci gimnastica pentru gravide.

Unele mamici nu pot castiga in greutate oricat de mult si-ar dori acest lucru. Poate greata sau neplacerile cauzate de sarcina sunt de vina, sau pur si simplu metabolismul accelerat. Incerca sa manaci consistent si sanatos si sa limitezi activitatile fizice. Insa, daca ai intrat in cel de-al doilea trimestru de sarcina si nu ai luat prea mult in greutate, este recomandat sa apelezi la medic.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri