Majoritatea femeilor isi doresc sa dea nastere macar unui copil, dar sunt ingrijorate de cum se va desfasura o sarcina, daca aceasta apare dupa un avort, fie el spontan sau provocat la cerere.
Majoritatea femeilor isi doresc sa dea nastere macar unui copil, dar sunt ingrijorate de cum se va desfasura o sarcina, daca aceasta apare dupa un avort, fie el spontan sau provocat la cerere.

Avortul la cerere

In general, nu ar trebui sa-ti faci probleme daca vrei sa ramai insarcinata dupa ce ai avut un avort la cerere, deoarece serviciile medicale din ziua de astazi ofera siguranta. Daca actul medical este finalizat in conditii bune (avortul la cerere), atunci nu ar trebui sa te ingrijorezi ca s-au miscorat sansele de a ramane insarcinata, ca nu vei avea o sarcina normala sau ca sanatatea ta si a fatului vor fi puse in pericol.

Desi cu riscuri mici, avortul la cerere poate avea anumite urmari asupra organismului tau, ingreunand mult sansele de a obtine o noua sacina. Intreruperea de sarcina este bine sa fie facuta la 6-9 saptamani de la ultima menstruatie.

Intreruperea de sarcina nu este o interventie complicata, dar ea ramane tot o interventie chirugicala. Astfel, pentru evitarea complicatiilor, este bine sa te ingrijesti. Evita eforturile fizice pentru cateva zile, baia generala nu este recomandata, iar toaleta organelor genitale trebuie facuta de 2 ori pe zi. Odihneste-te si respecta cu atentie sfaturile medicului si administreaza-ti medicamentele pe care el ti le-a prescris. Timp de 2 saptamani dupa avortul la cerere sunt contraindicate spalaturile vaginale si contactul intim cu partenerul.

Daca observi ca in urma unui avort secretiile vaginale sunt in cantitate mai mare, urat mirositoare si isi modifica culoarea, sangerezi mult in timpul menstruatiei, ai febra, frisoane si apar dureri abdominale trebuie sa consulti medicul, deoarece este posibil sa apara niste complicatii ale intreruperii de sarcina.

Metodele contraceptive pot fi folosite imediat sau la cateva zile dupa avort. Poti folosi contraceptivele orale, dispozitivele intrauterine, metodele de bariera. Nu se recomanda folosirea metodei calendarului sau a masurarii temperaturii bazale pentru ca in aceasta perioada ele nu pot fi foarte sigure.

Este bine totusi sa astepti cel putin 6 luni pentru a avea o sarcina dupa un avort la cerere. Discuta cu medicul despre acest lucru- el te va examina, iti va prescrie analize de sange pentru detectarea eventualelor infectii si este posibil sa iti recomande sa iei acid folic cu 2 luni inainte de momentul conceptiei, pana la sfarsitul primului trimestru de sarcina pentru a evita dezvoltarea anomaliilor de tub neural de catre fat.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri