Majoritatea femeilor isi doresc sa dea nastere macar unui copil, dar sunt ingrijorate de cum se va desfasura o sarcina, daca aceasta apare dupa un avort, fie el spontan sau provocat la cerere.
In cazul in care medicul nu identifica probleme in timpul controalelor, iar analizele efectuate nu arata vreo infectie, esti libera sa alegi momentul sarcinii, deoarece nu ar trebui sa apara probleme.

Pentru a avea o sarcina normala si sanatoasa, este bine ca intreruperile de sarcina sa fie evitate pe cat posibil, iar prima sarcina sa fie lasata sa-si urmeze cursul pentru a nu influenta in niciun fel urmatoarele sarcini.

Avortul spontan

Daca ai trecut prin experienta unui avort spontan, atunci ceva este in neregula si nu poti sa ai o noua sarcina daca nu afli care a fost cauza care a determinat avortul spontan, deoarece numai tratand cauza iti vei mari sansele de conceptie si de a avea o sarcina sanatoasa pe viitor.

Cele mai frecvente cauze de avort spontan sunt infectiile genitale si anomaliile sau suferintele uterului sau ale trompelor uterine. De aceea, medicul iti va efectua o citologie din secretie vaginala si un examen Babes-Papanicolau. Daca aceste analize sunt in regula, cel mai probabil medicul iti va recomanda sa continui investigatiile cu o ecografie sau o histerosalpingoscopie.

Fie ca s-a identificat cauza avortului spontan sau nu, este bine sa lasi sa treaca o perioada de 5-6 luni pana la o eventuala sarcina pentru a acorda organismului timpul de recuperare necesar pentru finalizarea cu bine a sarcinii.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri