Uneori, cele 9 luni de sarcina sunt asociate cu unele semne si simptome neplacute, care iti pot strica fericirea si bunadispozitie, facandu-te sa nu te simti bine. Unul din aceste simptome suparatoare este durerea de spate.
Uneori, cele 9 luni de sarcina sunt asociate cu unele semne si simptome neplacute, care iti pot strica fericirea si bunadispozitie, facandu-te sa nu te simti bine. Unul din aceste simptome suparatoare este durerea de spate.

Durerea de spate este foarte frecventa in cursul sarcinii si poate aparea in orice moment al sarcinii, mai ales in ultimul trimestru, cand greutatea fatului creste. Vestea buna este ca aceste dureri pot fi ameliorate si, cu sfaturile si tratamentul corespunzator, nu vor cauza dificultati la nastere.

De ce te doare spatele in timpul sarcinii?

Poti sa experimentezi neplacerile durerilor de spate chiar de la inceputul sarcinii, dar daca esti supraponderala sau ai avut frecvent dureri de spate chiar si inainte de sarcina, esti mult mai predispusa acestor neplaceri.

In prima parte a sarcinii durerea de spate poate fi expresia unor contractii uterine ce pot determina durere uterina care sa fie resimtita ca o durere lombara.

Durerile lombare (de spate) pot fi rezultatul influentelor hormonale si fizice care au loc in cursul sarcinii in organismul tau. Hormonii eliberati in perioada de sarcina inmoaie ligamentele pelvine si slabesc articulatiile pentru a le pregati pentru nasterea naturala si astfel se modifica greutatea pe care spatele tau ar putea sa o sustina in mod normal.

Pe masura ce fatul creste, iti vei modifica pozitia corpului pentru ca centrul tau de greutate se va deplasa in fata, fapt care va determina aparitia durerilor.

Kilogramele in plus
impreuna cu uterul si fatul care sunt intr-o continua crestere, vor determina o greutate aditionala pe care spatele tau va trebui sa o sustina. De aceea, daca esti supraponderala este foarte probabil sa ai dureri de spate in timpul sarcinii.

Pozitia incorecta a corpului, prea putin stat jos, prea mult stat in picioare si aplecat pot accentua durerea de spate pe care o resimti.

Foarte frecvent te poti confrunta cu infectii urinare in timpul sarcinii, iar durerea pe care o determina aceste infectii este resimtita in spate in zona lombara putand fi usor confundata cu o durere de coloana lombara.

Se poate trata durerea lombara din sarcina?
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri