Aceasta este saptamana in care semnele si simptomele sarcinii incep sa-si faca aparitia, deoarece organismul reactioneaza la schimbarile ce au loc. Organismul tau incearca sa se pregateasca pentru dezvoltarea lui bebe, asa ca munceste din greu pentru a-i asigura toate conditiile.

Aceasta este saptamana in care semnele si simptomele sarcinii incep sa-si faca aparitia, deoarece organismul reactioneaza la schimbarile ce au loc. Organismul tau incearca sa se pregateasca pentru dezvoltarea lui bebe, asa ca munceste din greu pentru a-i asigura toate conditiile.

Cum se dezvolta bebe?

Din saptamana a 3 a, micutul sufletel este numit embrion; el masoara acum intre 1,5 si 2,5 milimetri.

Micul embrion este format din 3 straturi:

1. tubul neural, din care se va diferentia si se va dezvolta sistemul nervos
2. partea mijlocie care va da nastere inimii, sistemului circulator, oaselor, muschilor, rinichilor si organelor genitale
3. partea interna din care se vor dezvolta tubul digestiv si organele anexe (ficat, pancreas) si vezica urinara

Unii spun ca inimioara lui bebe ar incepe incet incet sa bata, iar trasaturile fetei (ochisori, urechi) incep sa se diferentieze, astfel ca poti distinge capul lui bebe.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Ce se intampla cu mama?

Pentru ca au loc multe schimbari in organism, iar bebe se dezvolta rapid, vei observa ca semnele, simptomele si neplacerile din saptamana precedenta se intensifica. Sunt unele mamici care nu au niciun semn sau simptom si nu sunt deranjate de nimic in aceasta perioada- nu te ingrijora, ele sunt doar putin mai norocoase!

Poti sa te simti mai obosita, sa te doara sanii, sa ai dureri de cap, ameteala si chiar greata si varsaturi. Pentru a afla mai multe despre neplacerile sarcinii si cum sa le faci fata, citeste articolul “ Amelioreaza neplacerile sarcinii “.

Sfaturi utile

Sfaturile din celelalte saptamani de sarcina sunt valabile si acum, regimul de viata sanatos, alimentatia corecta si renuntarea la vicii fiind esentiale. In plus, in aceasta saptamana specialistii recomanda odihna, multa odihna pentru a acumula energia necesara dezvoltarii optime a lui bebe.
Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Te poti programa chiar la un consult ginecologic, iar medicul iti va recomanda efectuarea unor analize prenatale.

Daca greata si varsaturile nu-ti dau pace incearca sa mananci putin si des, astfel ca stomacul tau sa nu fie complet gol niciodata; evita mirosurile si mancarurile care iti fac rau; discuta cu medicul tau despre posibilitatea de a lua vitamina B6.

Daca sanii tai sunt usor durerosi, incearca sa porti un sutien de sustinere, chiar si seara la culcare.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri