Saptamana a 4 a intregeste prima luna de sarcina, iar organismul tau lucreaza din greu pentru a pregati micutul sufletel pentru viata in afara burticii tale. Nivelurile hormonilor sunt in continua crestere, bebe se dezvolta tot mai mult, iar semnele si simptomele sarcinii nu-ti mai dau pace.
Saptamana a 4 a intregeste prima luna de sarcina, iar organismul tau “lucreaza” din greu pentru a pregati micutul sufletel pentru viata in afara burticii tale. Nivelurile hormonilor sunt in continua crestere, bebe se dezvolta tot mai mult, iar semnele si simptomele sarcinii nu-ti mai dau pace.

Cum se dezvolta bebe?

In saptamana a 4 a de sarcina, incepe procesul de organogeneza, adica formarea organelor interne ale bebelusului, iar aceasta perioada este una extrem de importanta in dezvoltarea micutului. Evita orice fel de substanta toxica (consumul de droguri, alcool, tutun, medicamente), deoarece in perioada organogenezei riscul de aparitie al anomaliilor congenitale este cel mai mare.

Desi embrionul masoara acum intre 4 si 6 milimetri, de acum in 10 saptamani toate organele bebelusului tau vor incepe sa se formeze, iar unele chiar vor intra in functiune. Laringele si sistemul digestiv incep sa se dezvolte, urechea interna incepe sa captele forma, iar sistemul circulator intra in functiune pentru a furniza toate substantele nutritive necesare dezvoltarii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

La sfarsitul saptamanii a 4 a, placenta va incepe sa functioneze in legatura cu sistemul circulator pentru a furniza substantele nutritive si oxigenul indispensabile dezvoltarii embrionului.

Ce se intampla cu mama in saptamana a 4 a de sarcina?

Nivelurile de hormon HCG sunt in crestere si semnele si simptomele sarcinii tale devin din ce in ce mai suparatoare. Greata si varsaturile se inrautatesc, incepi sa nu mai suporti anumite mirosuri, sanii devin densibili la atingere, se intaresc si se maresc de volum, iar areolele mamare din jurul mameloanelor incep sa se inchida la culoare. De asemenea, schimbarile de dispozitie se intensifica si ai impresia ca nimeni nu te mai intelege.

Sfaturi utile pentru aceasta saptamana

Trebuie sa ai mare grija de tine acum, este recomandat sa te odihnesti cat mai mult si sa te detasezi de stres. Consumul de alcool, tutun, cafea si drogurile trebuie oprite… doar nu vrei sa-i faci vreun rau bebelusului tau? Incearca sa te relaxezi si nu deveni obsedata de sarcina ta- sarcina este un lucru natural in viata unei femei si trebuie tratata ca atare.
Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri