In saptamana a 7 a de sarcina nu apar modificari marcate in dezvoltarea lui bebe; el se dezvolta, iar organismul tau se pregateste pentru ca micutul creste pe zi ce trece tot mai mult.

In saptamana a 7 a de sarcina nu apar modificari marcate in dezvoltarea lui bebe; el se dezvolta, iar organismul tau se pregateste pentru ca micutul creste pe zi ce trece tot mai mult.

Cum se dezvolta bebelusul?

In aceasta saptamana viitorul bebelus ajunge sa masoare intre 13 si 17 milimetri si sa cantareasca aproximativ un gram. Bebelusul este foarte activ si se misca (atunci cand simte ca s-a apropiat de peretele uterin se indeparteaza), dar tu inca nu poti percepe aceste miscari.

Majoritatea organelor si tesuturilor importante s-au format. Organele genitale interne sunt definitivate, dar cele externe nu- deci la ecografie nu se poate determina inca sexul copilului, oasele devin mai puternice si se pot vedea si incheieturile membrelor.


Ce se intampla cu mama?

Deoarece corpul tau munceste din greu pentru a face fata dezvoltarii micutului, te poti simti extenuata fizic, dar si psihic. Din cauza “avalansei” de hormoni esti mult mai emotionala zilele astea, si se poate ca cea mai stupida emisiune de divertisment sa te faca sa plangi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

De asemenea, epistaxisul (sangerarile din nas) si senzatia de nas infundat sunt mult mai frecvente. Esti astenica, obosita si ametita.

Sanii ii simti grei si sensibili, cu areolele mamare inchise la culoare, iar la cele cu ten luminos se poate observa circulatia venoasa prin piele, venele fiind mai pronuntate.

Sfaturi utile

De acum trebuie sa incepi sa bei mai multa apa, deoarece esti mult mai predispusa la deshidratare, si aceasta te poate face mai obosita. Trebuie sa bei cel putin 2 litri de apa in fiecare zi, deoarece pe langa faptul ca previne deshidratarea, aceasta ajuta organismul sa digere substantele nutritive din alimente.

Renunta la consumul de alcool, deoarece el creste riscul de avort spontan, deci o cantitate oricat de mica de alcool consumata in timpul sarcinii poate fi riscanta pentru dezvoltarea bebelusului.
Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Pentru sangerarile nazale poti folosi un umidificator in camera, pentru a mentine mucoasa nazala hidratata si a preveni leziunile la nivelul acesteia, si astfel sangerarile.

In aceasta perioada poti avea mici sangerari genitale. Daca se intampla asa ar fi bine sa apelezi la medic imediat. In majoritatea cazurilor nu exista vreo problema, dar e bine sa fii precauta cand vine vorba despre sanatatea ta si a bebelusului.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri