Odata intrata in cea de-a 14 a saptamana de sarcina, vei observa diferite schimbari in legatura cu corpul tau.
Odata intrata in cea de-a 14 a saptamana de sarcina, vei observa diferite schimbari in legatura cu corpul tau.

Cum se dezvolta bebelusul?

Micutul tau masoara acum aproximativ 15 centimetri si cantareste 85 de grame. Urechile externe sunt deja formate; sistemul urinar al copilului functioneaza de ceva vreme, dar el incepe sa produca mai multa urina pe zi ce trece, iar fatul urineaza tot mai des in lichidul amniotic. El se misca tot mai mult, parca nu mai are stare… e placut sa simti ca bebe misca, dar cateodata aceste miscari pot deveni dureroase.

Fatul se simte din ce in ce mai in largul sau, deoarece lichidul amniotic caldut ii ofera libertatea de a se misca in voie si protectia de care el are nevoie.

Ce se intampla cu mama?

Se poate ca mamicile experimentate sa simta miscarile fatului mai devreme in timpul sarcinii, dar daca vei fi mamica pentru prima data abia acum vei incepe sa simti ca bebelusul se misca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Prima data cand vei simti ca micutul tau se misca in uter va fi un moment special, asa ca spune-i si sotului sa-ti atinga burtica pentru ca si el sa simta viata ce se dezvolta inauntrul tau.

Sfaturi utile

Daca ai aflat deja sexul copilului la o ecografie, poti incepe sa ii decorezi camera intr-un mod care ti se pare tie ca i se potriveste. Va fi amuzant sa te pregatesti pentru a-l intampina cum se cuvine.

Perceperea miscarilor fetale incepand din saptamana a 14 a este absolut normala, ea fiind un semn ca sarcina progreseaza “ca la carte”. Daca miscarile se opresc pentru mai mult timp si nu le mai percepi, ar fi bine sa consulti medicul pentru a fi linistita ca sarcina decurge normal si fatul este sanatos.

Desi mai este cale lunga pana la nastere, trebuie sa incepi sa te pregatesti. Exercitii fizice usoare pentru gravide sau gimastica in apa ar fi niste optiuni excelente pentru a-ti intari musculatura si a te relaxa in acelasi timp.

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare


Kidz in ureaza sarcina usoara!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri