10 Iunie 2009 publicat în Sarcina 28 share-uri

Se spune ca o femeie isi da seama atunci cand este insarcinata, ca are un al saselea simt care o face sa intuiasca, sa simta prezenta unei vietati in pantecele sale. Poate asa este, insa viata zilnica plina de activitati care abia iti lasa ragazul sa te gandesti din cand in cand si la lucruri interioare te face sa treci peste semnele unei sarcini, sa nu le observi, sa nu le bagi in seama sau poate pur si simplu desi le observi, sa nu constientizezi ca ar avea legatura cu viata care se formeaza in interiorul tau.

2. Sani mariti si durerosi

Atunci cand ai ramas insarcinata se produc modificari in secretia hormonilor sexuali ce au influenta si asupra dezvoltarii glandei mamare. Astfel glandele mamare se dezvolta, sanii cresc si devin durerosi. Cresterea sanilor mai ales in prima luna de sarcina nu este foarte mare, insa suficienta pentru a se vedea cu ochiul liber o diferenta, cresterea si sensibilitatea lor fiind mai accentuate decat in saptamana premenstruala.

3. Modificari la nivelul mameloanelor

Odata cu cresterea sanilor se modifica si aspectul mameloanelor. Sanii, desi au crescut, nu sunt tari, ei au consistenta moale. Mameloanele isi largesc putin aria si devin mai pigmentate (mai intens colorate).

4. Urinare frecventa

Pentru ca micutul se dezvolta in uter duce la destinderea acestuia si totodata la secretia unor hormoni care se elimina si urinar (cum ar fi gonadotropina corionica, cea care este dozata si in testele de sarcina relizate pe urina). Pentru ca uterul se mareste si isi modifica pozitia, el apasa atat pe vezica urinara cat si pe canalul recto-anal. In ceea ce priveste vedica urinara, aceasta nu se mai destinde ca de obicei ci la un volum mai mic, astfel ca veti simti nevoia sa mergeti mai des la toaleta si veti observa ca urinati mai putin.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

5. Constipatie si balonare

Datorita apasarii uterului pe canalul ano-rectal cum am descris mai sus dar si datoruta altor modificari cum ar fi schimbarea presiunii intraabdominale este afectata si degestia, astfel femeia simte mai des balonari si este mai constipata.

6. Senzatia de foame constanta nejustificata

Desi programul si activitatile zilnice au ramas aceleasi (nu a aparut nimic care sa duca la cresterea necesarului energetic cum ar fi o activitate sportiva sau intensificarea activitatilor de la locul de munca etc), totusi femeia simte o nevoie imperioasa de a manca. Tocmai ce a terminat masa acum jumatate de ora si din nou ii este foame, are diverse pofte pe care nu le-a mai avut de mult timp sau chiar ajunge sa manance alimente si sortimente alimentare care alta data nu ii erau pe plac. Cresterea nevoii de nutrienti deriva evident din nevoia micutului pentru dezvoltare.

A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri