Cu fiecare saptamana care aduce mai aproape momentul nasterii mamica sufera tot mai multe modificari si gradul de anxietate, teama de nastere creste. Cele care au mai avut o sarcina stiu ca toate acestea sunt normale, insa pentru mamicile aflate la primul copilas chiar si cele mai mici modificari sau crampe le sperie. Saptamna 26 nu este usoara pentru mamica, insa exista metode ca simptomatologia acestei saptamani sa fie redusa, cum ar fi masajul pentru gravide, gimnastica speciala, purtarea unor fase elastice la incheieturi si pregatirile pentru nastere, cum ar fi cursurile pentru gravide sau masajul perineal.

Continua sedintele de masaj perineal si cele de masaj pentru gravide, primele te vor linisti cat de cat in privinta temerii pentru nastere iar cele din urma iti vor oferi un confort deosebit, punandu-ti sangele in miscare si ajutandu-te sa te relaxezi si sa uiti de durere. Daca bebe iti da batai de cap, incerca sa schimbi pozitia in care te afli.

Nu te speria de kilogramele pe care le arata cantarul, este normal sa iei in greutate in aceasta perioada mai ales pe baza retentiei de apa. Fata devine mai dolofana, mersul este mai greu, gleznele se umfla, de aceea vei avea nevoie din ce in ce mai mult de odihna. Poti simti si contractiile Braxton Hicks, care sunt normale in aceasta perioada si de obicei nedureroase, ele pregatindu-ti corpul pentru contractiile din timpul travaliului.

Pentru ca presiunea in tesuturi este mare datorita retentiei de apa, terminatiile nervoase sunt apasate si de aceea este posibil sa ai crampe si din cand in cand sa te doara muschii sau extremitatile. Si coloana este solicitata datorita greutatii, insa gimnastica pentru gravide te va ajuta sa te simti mai bine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri