Incepand cu saptamana 29 de sarcina ati intrat in ultimul trimestru de gestatie. Probabil ca acum va tulbura ganduri opuse precum dorinta de a se finaliza odata aceasta perioada si a va tine copilul in brate, iar pe de alta parte teama de nastere devine tot mai mare. Nu ezitati sa mergeti la cursurile speciale pentru gravide care nu doar va pregatesc pentru momentul nasterii, dar va ofera suficiente informatii incat sa va linisteasca si teama de nastere sa fie mult mai mica.

Incepand cu saptamana 29 de sarcina ati intrat in ultimul trimestru de gestatie. Probabil ca acum va tulbura ganduri opuse precum dorinta de a se finaliza odata aceasta perioada si de a va tine copilul in brate, iar pe de alta parte teama de nastere devine tot mai mare. Nu ezitati sa mergeti la cursurile speciale pentru gravide care nu doar va pregatesc pentru momentul nasterii, dar va ofera suficiente informatii incat sa va linisteasca si teama de nastere sa fie mult mai mica.

Ce face bebe in saptamana 29 de sarcina?

Bebe continua sa creasca, poate supravietui si aproape ca poate respira singur daca s-ar naste prematur, insa ar “obosi” repede si ar avea nevoie de asistenta medicala. Majoritatea organelor sale sunt dezvoltate si se apropie de finalul dezvoltarii intrauterine, insa creierul continua sa se dezvolte foarte rapid, incepandu-si aceasta dezvoltare in "alerta" inca din saptamana trecuta. Simturile sale devin mai “ascutite”, deja isi poate intoarce capul la o lumina mai puternica ale carei fascicule luminoase patrund in uter. Bebe clipeste, unghiile ii cresc si mai mult, straturile de grasime subcutanate, desi acum se depun lent, continua sa creasca, iar auzul este foarte bine dezvoltat, incat specialistii considera ca poate percepe toate vibratiile din mediul inconjurator.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Studii imagistice au scos la iveala faptul ca micutul isi modifica bataile inimii atunci cand aude vocea mamei sau a tatalui, vocile cunoscute cel mai bine de el, inima lui batand mai tare la auzul acestora. Isi suge degetelul si poate fi destul de activ, fiind capabil chiar sa planga.

Bebe are acum 1100 grame si o lungime in medie de 36,5 centimetri.

Saptamana 29: Cum se simte mamica?

Va trebuie sa te odihnesti mult mai mult si vei avea destul de des senzatia de oboseala, dar si de foame, dezvoltarea copilului, desi e lenta, necesita o sursa mare de nutrienti pentru ca acum corpul lui e mare, are mult mai multe celule si toate sunt in dezvoltare si trebuie hranite.

Vor aparea deasemenea probleme digestive pentru ca burtica este mare, insa medicul te va sfatui cu privire la dieta pe care trebuie sa o urmezi. Medicul te va chema de acum in colo destul de des pentru a efectua diverse analize, in functie de evolutia ta, de starea ta de sanatate dar si de evolutia bebelusului.

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri