In saptamana 35 de sarcina copilul este aproape compet dezvoltat, fiind deja capabil sa reziste fara riscuri prea mari in mediul esterior. Te poti simti mai stresata de ideea nasterii si deasemenea poti avea cosmaruri in aceasta perioada, insa nu iti face griji, aceste manifestari sunt normale.

In saptamana 35 de sarcina copilul este aproape compet dezvoltat, fiind deja capabil sa reziste fara riscuri prea mari in mediul exterior. Te poti simti mai stresata de ideea nasterii si deasemenea poti avea cosmaruri in aceasta perioada, insa nu iti face griji, aceste manifestari sunt normale.


Saptamana 35: Ce face bebe in burtica?

Bebe are acum aproximativ 48 de centimetri si 2,5 kilograme, continuand sa creasca pana la nastere. Majoritatea organelor sale sunt complet dezvoltate, astfel plamanii, ficatul, rinichii isi pot exercita functiile. Auzul este foarte bine dezvoltat, asadar nu te simti stingherita daca iti vine sa ii vorbesti, el este foarte sensibil la vocea ta. Bebe continua sa creasca in greutate iar grasimea subcutanata care il va proteja la nastere continua sa se depuna.

Micutul este destul de bine protejat pentru a rezista cu ajutorul medicilor la o nastere prematura. Are deja un ritm somn-veghe format si se indreapta cu capul spre pozitia de nastere. Desi spatiul din burtica este din ce in ce mai mic pentru el, continua sa se miste si isi pastreaza energia. Sistemul nervos al bebelusului continua insa sa se dezvolte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Saptamana 35 de sarcina: Cum se simte mamica?

Pentru tine ziua nasterii este tot mai aproape si s-ar putea sa fii din ce in ce mai agitata. Vorbeste cu partenerul pentru a-ti recapata sentimentul de protectie si siguranta.

Pentru ca burtica este mare, vei simti, in afara simptomelor de pana acum, o usoara amortire a zonelor pelviene. Aceasta se intampla datorita apasarii uterului pe nervii de la acest nivel si bine ar fi sa incerci sa-ti schimbi pozitia pentru a mai atenua senzatiile, insa nu vei scapa de acestea decat dupa nastere. Vei lua in greutate in continuare pana la nastere, dar acest lucru nu trebuie sa te sperie caci micutul are nevoie de multi nutrienti, acum este mare si consuma mult, asadar nu trebui sa tii cura caci il privezi pe bebe de nutrientii atat de necesari si importanti pentru normala lui dezvoltare.

Medicul te va chema mai des la cabinet, poate chiar saptamanal, pentru a-ti investiga colul, dilatatia acestuia si te va pune sa monitorizezi miscarile bebelusului, care nu trebuie sa fie mai putine de 10 la 2 ore. Nu te impacienta daca nu le vei detecta chiar pe toate, caci in perioada aceasta uneori nu este usor sa poti simti miscarile bebelusului. Insa daca se intampla sa nu le simti aproape deloc si aceasta pe parcursul ueni zile, este bine sa te adresezi medicului.

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Pentru a mai estompa durerile pe care le simti, intinde-te pe o parte si roaga-l pe partener sa te maseze pentru a te simti mai bine.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri