Anumite obiceiuri de intretinere si frumusete pe care femeile le practica pot fi riscante sau nu pe parcursul sarcinii.

Anumite obiceiuri de intretinere si frumusete pe care femeile le practica pot fi riscante sau nu pe parcursul sarcinii.


Tratamentele corporale

Tratamentele anticelulitice, vacuum-ul, sauna, baile fierbinti, electrostimularea – toate acestea sunt interzise pe parcursul sarcinii. Aceasta pentru ca toate aceste tratamente influenteaza circulatia si accentueaza contractia musculara. Se pot produce astfel hemoragii sau chiar avortul spontan.

Vopsirea parului

Cercetari se specialitate au scos la iveala faptul ca anumite substante din vopaseaua de par ar avea efecte teratogene, adica mutagene asupra micutilor ce se dezvolta intrauterin. Studiile au fost realizate pe animale de laborator, insa acestora le-a fost administrata o doza mult mai mare de substante nocive decat cea continuta in vopaseaua de par. Insa pentru a inlatura orice risc medicii recomanda ca macar in primul treimestru de sarcina gravida sa evite vopsirea parului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023


Cremele si tratamentele de ingrijire a corpului

Majoritatea cremelor sunt interzise in timpul sarcinii pentru ca acestea pot contine unele substante nocive pentru micut. De aceea se recomanda folosirea produselor destinate cu precadere femeilor insarcinate, precum si a cremelor care hidrateaza intens pielea si previn aparitia vergeturilor (cu mentiunea ca si acestea trebuie sa fie destinate femeilor insarcinate).

Albirea dintilor

Daca sunteti insarcinate se recomanda sa mai asteptati daca doriti un tratament de albire a dintilor. Aceasta pentru ca tratamentele de albire a dintilor contin peroxid care cauzeaza o serie de procese oxidative ce dauneaza dezvoltarii intrauterine a bebelusului. Nu se cunosc exact aceste efecte, insa se recomanda evitarea oricarui risc ce pune in pericol sanatatea bebelusului si a femeii insarcinate.

Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale!


Exercitiile fizice

Acestea sunt chiar indicate in timpul sarcinii fiindca previn o serie de simptome si chiar complicatii ale sarcinii. Evident ca recomandarile privind miscarea sunt speciale pentru femeile insarcinate, acestea fiind sensibile si practicand miscarea pentru un scop anume, ci nu pentru intretinere sau slabire: pentru mentinerea sanatatii si imbunatatirea circulatiei si a pozitiei coloanei vertebrale pe timpul sarcinii.

Medicii ginecologi recomanda:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri