Sarcinea reprezinta o perioada speciala pentru tine, trecand prin multe schimbari si solicitari ale organismului. Unul din organele care are cel mai mult de suferit in perioada sarcinii este pielea, aceasta fiind profund influentata de schimbarile hormonale si circulatorii care au loc in timpul sarcinii.

Sarcinea reprezinta o perioada speciala pentru tine, trecand prin multe schimbari si solicitari ale organismului. Unul din organele care are cel mai mult de suferit in perioada sarcinii este pielea, aceasta fiind profund influentata de schimbarile hormonale si circulatorii care au loc in timpul sarcinii.

Modificarile hormonale si efectele lor asupra pielii

In timpul sarcinii modificarile hormonilor feminini sunt responsabile pentru modificarea secretiei de sebum, care scade semnificativ, hormonii glandelor suprarenale scad rezistenta pielii, iar cei tiroidieni cresc excesiv activitatea glandelor sudoripare, astfel ca pielea este puternic deshidratata in timpul sarcinii si straturile acesteia tind sa isi piarda fermitatea si elasticitatea.

De asemenea microcirculatia subcutanata este mult diminuata in timpul sarcinii, astfel aportul de oxigen si nutrienti pentru celulele pielii scade semnificativ. De asemenea stiati ca pielea se numara printre ultimele “locuri” unde sunt cedati nutrientii? Daca alimentatia nu este satisfacatoare, luand in calcul si scaderea fluxului sanguin subcutanat si influenta hormonala negativa, putem spune ca ingrijirea pielii devine obligatorie in perioada sarcinii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

Cum iti ingrijesti pielea in timpul sarcinii?

Lotiunile de piele nu sunt suficiente pentru mentinerea hidratarii si elasticitatii pielii si nici pentru prevenirea vergeturilor specifice acestei perioade.

Dieta ocupa un loc foarte important in mentinerea frumusetii dar si a sanatatii, atat pentru tine cat si pentru bebelusul tau. Astfel, in timpul sarcinii sub nicio forma nu trebuie sa te gandesti la silueta, ci mananca atat cat iti place, avand grija totusi ca alimentele sa fie santoase. Evita pe cat posibil alimentele toxice, grase, grasimile, cele fast-food, iar daca iti este foarte pofta, atunci doar gusta, caci nu-ti fac doar tie rau, ci si bebelusului. Mizeaza pe legume, lactate, fructe, preparate din carne de pui, peste sau vita, ciorbe si supe, dar iti permiti si dulce. Totodata o alimentatie si o hidratare suficienta iti va asigura si nutrientii necesari pentru mentinerea frumusetii pielii, in special a structurii de colagen, principala implicata in aparitia vergeturilor.

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri