3 Ianuarie 2011 publicat în Sarcina 9 share-uri

Educatia sexuala este inca dificil de facut, mai ales pentru tinerii care incerca sa se informeze din orice sursa gasesc la indemana, insa nu toate informatiile pe care le culeg sunt tocmai corecte.

Semnele sarcinii precum si posibilitatile in care o femeie poate ramane insarcinata ar trebui cunoscute de toate femeile si toti barbatii ajunsi la maturitate sexuala.

Multe cupluri nu folosesc metode de contraceptie cu siguranta cea mai ridicata, precum contraceptivele hormonale sau prezervativul. Mai mult, dintre femeile care folosesc contraceptive, nu toate cunosc interactiunile pilulelor, efectul acestora fiind scazut de unele medicamente, dar si suplimente alimentare sau plante care contin fitoestrogeni.

Recunoasterea precoce a semnelor sarcinii pot fi extrem de valoroase pentru o femeie care nu a programat sarcina si care are un stil de viata nu tocmai potrivit pentru dezvoltarea unui copil: fumat, consum de alcool, mediu de lucru toxic, alimentatie inadecvata (de exemplu se afla intr-o dieta) etc.

Semnele precoce ale sarcinii:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae

- Tulburarile de somn;

- Cresterea poftei de mancare si aparitia poftelor;

- Sanii durerosi, ulterior marirea sanilor;

- Aparitia starilor de greata si chiar voma, la orice ora a zilei sau chiar noaptea;

- Tulburari ale scaunului;

- Meteorism intestinal;

- Arsuri gastrice;

- Sensibilitate accentuata;

- Modificari ale comportamentului, variatii ale starilor de anxietate si depresie cu cele de euforie;

- Stare de oboseala fara motiv, stare de somnolenta pe timpul zilei;

- Lipsa menstruatiei sau sangerari vaginale anormale;

- Dureri abdominale joase (in fosa iliaca stanga sau dreapta) in zona ovarelor;

- Crestere in greutate;

- Dureri de cap;

- Dureri de spate si de coloana;

- Scaderea rezistentei la efort;

- Cresterea temperaturii bazale;

- Sensibilitate la anumite gusturi sau mirosuri, unele alimente care erau placute pot deveni indezirabile;

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

- Vise ciudate;

- Femeia simte ca este insarcinata etc.

Desigur, nu toate aceste simptome pot fi prezente, insa adesea o treime din ele sunt relatate de femeile insarcinate. Simptomul care trebuie sa ridice reale semne de intrebare este cel reprezentat de intarzierea ciclului menstrual. Cel mai simplu de verificat daca exista sau nu o sarcina este utilizarea testului de sarcina care poate fi gasit in orice farmacie. Atentie insa, veridicitatea testului de sarcina este la aproximativ trei saptamani, ci nu la doua saptamani. Va recomandam sa cititi articolul: Informatii practice despre testul de sarcina.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri