Printre multele griji pe care si le fac femeile insarcinate si peste toate simptomele specifice sarcinii, gravidutele se mai lupta cu o problema: Vergeturile!

Un pic de miscare

Putina miscare pe zi ajuta circulatia sanguina si deschide capilarele de sub piele, hranind straturile elastice care nu se mai degradeaza. Pentru a intelege mai bine ce se intampla, trebuie sa facem o mica incursiune anatomica.

Sub piele care nu este deloc vascularizata se afla un tesut bogat in vase sanguine ca sa hraneasca si celulele epiteliale ale pielii, dar si un strat ca o plasa groasa de fibre de colagen pentru a mentine structura pielii. Aceste fibre de colagen au intrepatrunse fibre elastice, ca niste fire elastice care fac pielea rezistenta la tractiuni. Avitaminozele, deshidratarea si lipsa sportului degradeaza aceste straturi subcutanate de pe toata suprafata corpului, astfel ca pielea se “desira” la tractiuni.

Mersul pe jos, poate si activitate fizica inainte de sarcina are efecte utile in preventia vergeturilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Vitaminizarea

Foarte predispuse la vergeturi sunt femeile care au tinut tot felul de diete. Daca ati hotarat ca doriti sa aveti un bebe, atunci vitaminizati-va. Mancati zilnic cel putin o salata din cinci legume si cel putin trei fructe. Spre exemplu fibrele de colagen de care vorbeam mai sus nu se sintetizeaza in lipsa vitaminei C. Numai ca pielea este printre urlimele organe unde sangele cedeaza nutrienti (daca au mai ramas), asadar pielea este foarte predispusa carentelor de vitamine si minerale. Legumele si fructele asigura necesarul nutrientilor de care pielea are nevoie pentru a se mentine sanatoasa.

Masajele

Zilnic se recomanda, daca ati ramas insarcinata, masaje pe burtica dintr-o solutie preparata in casa din:

- Doua sticlute de vitamina A uleioasa;

- 4 fiole de vitamina E sau continutul de la 60 de capsule sparte de vitamina E (daca nu gasiti fiole);

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

- Doua linguri de ulei de masline extravirgin;

- Zeama de la o lamaie;

Se amesteca bine si amestecul se pune intr-un recipient spray golit (de exemplu ramas de la balsam de par sau ulei de masaj etc.) si se aplica apoi in strat subtire pe piele in fiecare seara dupa dus, masan usor (fara sa apasati), pana pielea devine usor rosiatica. Aceast masaj hraneste pielea si din exterior, ajutand la prevenirea vergeturilor. Nu se clateste pielea de amestec, se lasa pana la urmatorul dus.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri