Sarcina necesita o atentie speciala si renuntarea la o serie de activitati sau obiceiuri precum fumatul, alcoolul, excursii periculoase, sport excesiv etc.

Sarcina necesita o atentie speciala si renuntarea la o serie de activitati sau obiceiuri precum fumatul, alcoolul, excursii periculoase, sport excesiv etc.

Sunt insa o serie de lucruri total interzise in sarcina si care pot periclita atat sanatatea micutului in dezvoltare, cat si a ta.

Sportul in exces

Sportul in exces poate duce la sangerari vaginale care pot pune in pericol sarcina si te pot predispune la avort spontan. Exercitiile pentru gravide sunt special concepute pentru a nu-ti afecta sarcina.

Dieta de slabire

Copilul are nevoie de alimente diversificate si in cantitati suficiente pentru a se dezvolta normal in burtica. Dietele de slabire le poti urma dupa perioada alaptarii, dar in niciun caz in sarcina.

Fumatul

Daca sunteti fumatoare, este indicat sa renuntati la fumat cu cel putin un an inainte de a concepe copilul. De asemenea, mai ales in timpul sarcinii, nu este indicat sa fumati pasiv, sa stati langa persoane care fumeaza.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Alcoolul

Alcoolul este foarte daunator dezvoltarii sistemului nervos al copilului. Chiar daca nu apar malformatii congenitale evidente, totusi este posibil ca mai tarziu micutul sa dezvolte anumite probleme tocmai din cauza “agresiunilor” din viata intrauterina.

Medicamente

Multe medicamente influenteaza dezvoltarea copilului in burtica. Indicat este sa nu va expuneti riscurilor de boala pentru a nu fi nevoie sa luati medicamente. In tot cazul, inainte de a lua orice medicament, chiar si suplimente alimentare sau vitamine, intrebati medicul specialist.

Nu te juca cu animale

Chiar daca iti sunt foarte dragi animalutele, fie ele si cele de apartament, pot transmite multe infectii oamenilor, de aceea cel mai bine este sa te feresti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri