Muzica schimba stari, repara suflete, vindeca boli si descarca emotii... Muzica a fost folosita inca din antichitate ca metoda de divertisment, dar si de tratament al anxietatii, depresiei, tulburarilor de comportament, in astm, in stari de agitatie, in combaterea obezitatii si a problemelor de alimentatiei, dar si in combaterea unor boli psihice. In zilele noastre muzica sporeste sistemul imunitar la copii, ajuta in preventia autismului si a sindromului ADHD, creste dezvoltarea creierului si receptivitatea copilului, sporeste inteligenta si afectivitatea.
Terapia prin muzica in ceea ce priveste educarea copilului incepe inca din viata intrauterina. Anumite sunete si melodii se pare ca au efecte remarcabile asupra creierului copilului si asupra dezvoltarii si comunicarii cu acesta, in special melodiile care contin sunete pure ale instrumentelor clasice: pian, chitara, vioara, flaut, nai. Percutia este recomandata a fi ascultata mai tarziu, la copilul prescolar, dupa ce ritmul a fost deja sesizat fara a fi dictat de percutie.

Muzica in sarcina

Cercetatorii au descoperit ca micutii in timpul dezvoltarii intrauterine sunt foarte receptivi in privinta muzicii inca din al doilea trimestru de sarcina. Ei invata sa se relaxeze alaturi de mamica (stiti doar ca starile mamei se transmit copilului), invata sa doarma pe anumite melodii, comunica cu mamica sau taticul intinzand o manuta sau un piciorus care se vad proeminand prin uterul gravid, ori chiar capsorul...

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Medicii au sesizat ca micutii care nu se intorc in pozitia de nastere in ultimul trimestru pot fi convinsi prin meloterapie. Se aplica pe burtica mamei casti cu melodii clasice iar copilul tinde sa se aseze cu capul in dreptul zonei de unde vine muzica.

In plus, copiii care asculta muzica in timpul sarcinii dezvolta ulterior un IQ mult mai ridicat decat media pe familie si decat un copil de aceeasi varsta. Se pare ca sunetele stimuleaza cresterea si inmultirea celulelor cerebrale (neuroni) si de asemenea stimuleaza crearea conexiunilor intre celulele nervoase.

Un alt plus pe care il aduc melodiile pentru copii in timpul dezvoltarii intrauterine este reprezentat de dezvoltarea emotionala a copilului, dar si de dezvoltarea comunicarii.

Micutul comunica prin atingere inca din burtica, se calmeaza sau chiar adoarme la ascultarea anumitor melodii.

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Aceleasi stari le traieste si dupa nastere. Astfel daca bebelusului i se pun aceleasi melodii din timpul sarcinii, el dezvolta acele comportamente: de comunicare, de relaxare, de inveselire sau de adormire, in functie de melodia ascultata. Ceea ce demonstreaza ca micutii au memorie inca din viata intrauterina.

De asemenea gravidutele care asculta muzica in sarcina si apoi in timpul travaliului au avut nasteri mai usoare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri