Sarcina reprezinta o perioada delicata pentru femeie, orice mic dezechilibru poate afecta fragilul copilas in dezvoltare.

Pentru femeia gravida viata devine atat o mare bucurie, cat si un teren plin de riscuri. Femeia insarcinata trebuie sa se fereasca de infectii, sa isi monitorizeze des starea de sanatate si nutritie pentru ca orice avitaminoza a mamicii poate pune in pericol buna dezvoltare a micutului in burtica, trebuie sa aiba grija de starea ei spihica pentru ca “micutul” simte si el si asa mai departe.

In cazul alimentatiei, cateva riscuri pot sa apara chiar si dintr-o mica neatentie.

4 Riscuri alimentare pentru femeia insarcinata

Preparatele prajite

Stim ca unele preparate prajite sunt atat de delicioase incat nu ne putem abtine in fata lor: peste prajit, cartofi prajiti, chiftelute, carnaciori etc. Insa pentru femeia insarcinata aceste alimente pot fi un adevarat pericol.

Stomacul femeii insarcinate este sensibil si probabil, ca viitoare mamica, v-ati confruntat deja cu perioadele de arsuri gastrice, de greata si de voma.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Cu toate acestea se spune ca o gravida trebuie sa manance ceea ce pofteste. Ce e de facut? Recomandat este sa evitati pe cat posibil aceste alimente:

- evitati drumurile in care stiti ca intalniti un restaurant cu specific sau un fast-food, in felul acesta poate nu veti mai pofti;

- pregatiti o lista de alimente si preparate sanatoase care va plac foarte mult. Astfel ca atunci cand poftiti la ceva nesanatos pentru dumneavoastra si copilul in dezvoltare sa consultati repede lista de bunatati in speranta ca veti renunta la o “pofta rea” pentru o “pofta buna”.

- daca pofta nu vi se potoleste de niciun fel, atunci consumati alimentele dorite, dar in cantitati mici astfel incat sa va potoliti pofta fara a vi se face rau.

Aceste reguli le puteti aplica si pentru celelalte alimente cu risc in sarcina.

Dulciurile

Dulciurile din comert, torturile, prajiturile, mai exact acele dulciuri cu continut ridicat de zahar pot fi un adevarat pericol pentru mamica si bebelusul in dezvoltare. Aceste dulciuri va predispun la diabet gestational, o afectiune care perturba sanatatea copilului din burtica si il expune la o greutate mare la nastere.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri