30 Decembrie 2011 publicat în Sarcina 1 share-uri

Burtica este poate cea mai mare bucurie din viata ta si pentru ca mica faptura ce se dezvolta in pantecele tau are nevoie de multa ocrotire, este necesar sa cunosti cateva reguli esentiale cand vine vorba de petreceri, Sarbatori si chiar Revelion.

Reguli pentru Revelion cu burtica

Femeia insarcinata nu are voie bauturi alcoolice

Dar deloc. Aceasta daca tii la sanatatea micutului din burtica, fiindca alcoolul, chiar si in cantitati foarte mici, afecteaza dezvoltarea sistemului nervos al bebelusului. Poti insa sa ciocnesti ori de cate ori se iveste ocazia.

Gravida nu are voie in fum

Stim clar ca o femeie insarcinata nu are voie sa fumeze... activ. Insa si fumatul pasiv este interzis! De aceea este recomandat sa alegeti de Revelion o locatie in care nu se fumeaza: casa unor prieteni, restaurante pentru nefumatori etc. Nici fumul de alta origine nu este indicat pentru femeia insarcinata, cum ar fi cel de gratar sau din concerte, foc de tabara etc.

Atentie la zgomotele puternice

Chiar daca se afla in burtica, bebelusul in dezvoltare “aude” inca de cand incepe sa i se dezvolte sistemul nervos si cel auditiv. Asa cum iti recumoaste vocea inca din burtica, tot asa aude si zgomotele din jurul mamicii. De aceea este indicat sa alegi petrecerile lipsite de zgomote puternice, sa eviti sa stai direct langa boxe si de asemenea sa eviti concertele – mai ales concertele care de cele mai multe ori sunt in aer liber si este frig...

Gravida si alimentatia

Chiar daca masa este plina de bunatati si ai pofte, totusi este indicat doar sa gusti din ceea ce stii ca iti face rau sau ca nu ai voie in sarcina. Exceptie fac preparatele care contin alcool de care chiar nu trebuie sa te atingi: salata de fructe cu coniac, prajituri cu alcool, friptura in vin, bomboane cu alcool etc.

Kidz.ro iti recomanda sa citesti despre dezvoltarea copilului in Rubrica "Sarcina pe Saptamani"

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri