27 Ianuarie 2012 publicat în Tati 19 share-uri

Generatia de copii care au in 2012 varsta de 6 ani (inclusiv cei care vor implini aceasta varsta pana la 31 decembrie 2012) vor intra in regimul obligatoriu de invatamant care prevede inscrierea tuturor copiiilor care implinesc conditiile de varsta la "clasa pregatitoare".

Generatia de copii care au sau implinesc in 2012 varsta de 6 ani vor intra in regimul obligatoriu de invatamant care prevede inscrierea tuturor copiiilor care implinesc conditiile de varsta la "clasa pregatitoare".

Prescolarii - La scoala de la 6 ani in Clasa Pregatitoare

Clasa Pregatitoare este obligatorie incepand cu toamna anului 2012. Inscrierile in Clasa pregatitoare se vor putea face inca din luna martie a anului curent. Copiii vor invata prin joc sa iubeasca scoala, sa nu fie repulsivi in fata invatatului si de asemenea vor fi instruiti de cadre didactice pregatite in acest sens astfel incat sa detina "optica" necesara inceperii scolii, precum si cateva informatii esentiale pentru Casa I.

Prescolarii invata prin joc

Ministerul Invatamantului isi propune prin aceste schimbari in planul invatamantului sa nu mai existe copii cu varste de 6 si 8 ani in clasa I. Astfel anul 2012-2013 este un an de trecere, de acomodare, urmand ca in anul scolar 2013-2014 niciun copil sa nu mai fie inscris direct in clasa I.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți

Copiii care implinesc 6 ani pana la data de 31 august 2012 pot fi inscrisi, la cererea parintilor, direct in clasa I in anul scolar 2012-2013, iar cei care implinesc pana la aceasta data varsta de 7 ani trebuie obligatoriu inscrisi direct in clasa I.

De asemenea copiii care se inscriu la Clasa Pregatitoare vor fi evaluati de o comisie daca sunt pregatiti pentru aceasta Clasa ori vor fi inscrisi la Gradinita, Grupa Mare.

Micutii nu vor fi evaluati si nu vor primi note in Clasa Pregatitoare. Aceasta clasa a fost realizata pentru a facilita trecerea de la gradinita la scoala. Copiii vor petrece 4 ore in clasele pregatitoare. Atentie insa: prezenta este obligatorie.

Scolile din fiecare Judet al tarii se vor pregati astfel incat sa primesca micutii de 6 ani in clase. Mai mult decat atat cadrele didactice vor fi instruite prin cursuri de specializare puse la dispozitie de Ministerul Invatamantului astfel incat sa inteleaga clar obiectivele pe care trebuie sa le atinga cu copiii din Clasele Pregatitoare, precum si metodele prin care au oligatia sa actioneze.
Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri