7 August 2014 publicat în Tati 25 share-uri

Die Biene Maja ofera o alternativa la sistemele educationale clasice din Romania

Comunicat de presa

Die Biene Maja Kindergarten ofera predare in limba germana la nivel de limba materna folosind un sistem educational unic in Bucuresti, Pyramide. Programa Die Biene Maja urmareste conceptul dezvoltat de Institutul Pedagogic Cito din Germania, una dintre cele mai mari companii din lume specializate in testarea si masurarea potentialului cognitiv. Pyramide a fost gândit special pentru a facilita invatarea limbii germane de catre non-nativii din Germania, printr-o metoda care sa le permita acestora atingerea unui nivel de fluenta echivalent nativilor.

“Invatarea unei limbi straine, inca din copilarie, reprezinta un avantaj major in dezvoltarea educationala si personala a unui copil. La Die Biene Maja activitatea didactica este structurata piramidal, iar proiectele educationale planificate la nivel lunar asigura cele mai bune rezultate in invatarea limbii germane la acelasi nivel cu un vorbitor nativ”, a declarat Despina Hoinaru, Director General Die Biene Maja Kindergarten.
Studii recente demonstreaza ca elevii care au invatat din perioada prescolara cel putin o limba straina la nivel de limba materna ajung sa aiba rezultate mult mai bune in timpul scolii, fata de colegii lor care cunosc doar limba materna. De asemenea, invatarea unei limbi straine in timpul primilor ani de viata duce la dezvoltarea memoriei, a procesarii informatiei si a capacitatii de a tine un discurs.

Sistemul Pyramide urmareste 4 etape principale in parcurgerea temelor:


1. Orientarea - crearea unei relatii de incredere intre elev si educator si observarea capacitatii copilului de acumulare a cunostintelor;
2. Exemplificarea – invatarea concreta a notiunilor prin folosirea celor 5 simturi si raportarea in spatiu si timp;
3. Extinderea – are la baza invatarea abstracta prin aplicarea notiunilor acumulate in experiente personale;
4. Aprofundarea notiunilor invatate in etapele precedente prin aplicarea lor in noi contexte.

Aceste metode ajuta copiii sa-si dezvolte aptitudinile in citit, scris, dar si intelegerea notiunilor abstracte cum sunt conceptele lingvistice. Acest sistem inovator se bazeaza pe crearea unei scheme metodologice cu scopul de a structura modul de invatare a copiilor mizând pe experiente personale, senzoriale, interactivitate si maximizarea capacitatii de acumulare a cunostintelor raportate la fiecare etapa de crestere si dezvoltare. Diferenta principala fata de metodele traditionale de predare este tocmai principiul imersiunii. Copilul este “scufundat” intr-o adevarata “baie de limba germana” iar invatarea acesteia reproduce maniera in care copilul acumuleaza limba materna, fara insa a fi necesar ca parintii lui sa o vorbeasca.


  • “Cei mici sunt foarte receptivi, astfel, este de remarcat faptul ca cei care provin din familii mixte ajung sa stapâneasca perfect limbile ambilor parinti datorita faptului ca le aud si le vorbesc de la vârste fragede. Daca cel mic isi petrece cea mai mare parte a timpului intr-un mediu in care germana este vorbita in permanenta, acest lucru il va ajuta ca, pana la varsta de 6 ani, sa ajunga sa atinga un nivel inalt de fluenta. De asemenea, chiar daca niciunul dintre parinti nu este vorbitor de limba germana, acesta nu reprezinta un impediment in procesul de invatare. Pornind de la contextul multicultural al viitorului copiilor nostri, stapânirea la nivel matern a limbii germane creaza un avantaj competitiv enorm. Vorbim aici nu doar de viitoarea viata profesionala a copiilor, ci si de accesul nemijlocit la intreaga cultura si civilizatie a spatiului germanofil”, a adaugat Despina Hoinaru, Director General Die Biene Maja Kindergarten.

Despre Die Biene Maja

Die Biene Maja este o institutie de invatamânt prescolar cu predare in limba germana la nivel matern din Bucuresti. Continutul didactic urmareste conceptul educational „Pyramide ©” dezvoltat de Institutul Pedagogic Cito (Germania). “Pyramide” faciliteaza invatarea limbii germane astfel, pâna la vârsta de 6 ani, copilul ajunge sa atinga un nivel inalt de fluenta echivalent cu cel al unui nativ.

Die Biene Maja Kindergarten a educat deja cu success patru generatii de absolventi care au fost admisi, in urma unui examen in limba germana, la Colegiul German Goethe din Bucuresti, singura scoala de traditie cu predare in limba germana la nivel matern.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri