Imprevizibile si prietenoase, jucause si primitoare, cele mai cunoscute gradini zoologice din Europa reprezinta adevarate surse de imbogatire spirituala si culturala. Asemenea experiente reprezinta, intr-adevar, o modalitate excelenta de a ne petrece timpul in mod placut si totodata constructiv.
Imprevizibile si prietenoase, jucause si primitoare, cele mai cunoscute gradini zoologice din Europa reprezinta adevarate surse de imbogatire spirituala si culturala. Asemenea experiente reprezinta, intr-adevar, o modalitate excelenta de a ne petrece timpul in mod placut si totodata constructiv.

Daca atunci cand gandul va zboara la gradinile zoologice, le asociati, automat, cu imaginea animalelor triste, a caror libertate este ingradita de garduri si bare, este timpul sa va schimbati aceasta conceptie.

In zilele noastre, cele mai cunoscute gradini zoologice din Europa constituie adapostul a numeroase specii, oferindu-le un mediu extrem de primitor, identic cu cel natural. Si sa nu uitam ca cea mai mare placere a vizitatorilor o constituie faptul ca, pot intra in contact cu aceste creaturi minunate, indiferent de specie sau marime.

Mai mult decat atat, gradinile zoologice reprezinta singura modalitate de conservare a speciilor pe cale de disparitie, al caror numar devine tot mai ingrijorator - la sfarsitul anului trecut numarandu-se 16.306 specii de acest gen, potrivit The World Conservation Union`s Red List of Threatened Species.

De fapt, multe dintre speciile pe cale de disparitie nu mai pot fi gasite de mult timp in habitatul lor natural, gradinile zoologice reprezentand singura posibilitate a acestora de a-si perpetua specia, si singura sansa pe care o avem noi de a le admira.

In consecinta, luati in considerare vizitarea unei gradini zoologice in urmatoarea excursie pe care o veti face in afara tarii, ca o componenta neconventionala a clasicului itinerar si, cu siguranta, nu veti regreta. Cu siguranta va fi o experienta uimitoare, care va aduce mai mult decat o pata de culoare sejurului. Iar daca doriti o experienta cu adevarat inedita, puteti alege sa petreceti o zi chiar ca ingrijitor de animale, la una dintre cele mai fascinante gradini zoologice din Europa, Chester Zoo (Anglia).

Basel Zoo, Elvetia

Cunoscuta si sub nume le de Zolli, minunata gradina zoological Basel Zoo se lauda cu un numar de aproximativ 1 milion de vizitatori anual, constituind a doua mare atractie a Elvetiei, dupa Cascada Rhine din Schaffhausen. Inaugurata in 1874, Basel Zoo gazduieste peste 6.000 de animale, ce fac parte din 600 de specii diferite: hipopotami pitici, carabusi exotici sau magarusi salbatici din Somalia. Nu trebuie ratatat extraordinarul vivariu ce prezinta evolutia vietii pe pamant.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri