Esti proaspat tatic si te simti bulversat si neglijat? Ei bine, chiar daca mama este mai importanta in aceasta perioada, poti sa contribui si tu cu anumite lucruri in ceea ce priveste ingrijirea bebelusului, treburile gospodaresti, sa iti ajuti si sa-ti sustii emotional partenera de viata, mama copilului tau.
Esti proaspat tatic si te simti bulversat si neglijat? Ei bine, chiar daca mama este mai importanta in aceasta perioada, poti sa contribui si tu cu anumite lucruri in ceea ce priveste ingrijirea bebelusului, treburile gospodaresti, sa iti ajuti si sa-ti sustii emotional partenera de viata, mama copilului tau.

Ca si proaspat tatic, trebuie sa te implici si tu in cresterea si ingrijirea bebelusului tau, deoarece el are nevoie si de tine in aceasta perioada. In plus, si sotia ta are nevoie de tine, trebuie sa impartiti impreuna responsabilitatile si sa o ajuti sa aiba grija de micut.

Atunci cand petreci timp cu copilul se creeaza intre voi o legatura deosebita, relatie care il face pe bebelus sa se simta in siguranta alaturi de tine si sa fie fericit ca are parte de dragostea ta si a sotiei.

Poate ca esti nervos si emotiv in preajma odorului tau sau poate te sperii si ti-e si frica sa-l atingi deoarece n-ai mai atins o persoana asa de mica pana acum si ti-e frica sa nu-l ranesti cumva. Cel mai bine, pentru a-ti invinge teama ar fi sa incepi usor, usor sa-l tii in brate pe bebe. Vei vedea ca in scurt timp te vei obisnui si nu te vei mai dezlipi de el.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa devii o parte din viata copilului tau, vei vedea ca, cu cat petreci mai mult timp cu el si faceti mai multe activitati impreuna, te vei destinde si vei trata lucrurile cat se poate de natural.

Tine-l in brate si strange-l la pieptul tau

• Zambeste-i si razi atunci cand el iti zambeste tie
• Joaca-te cu micutul de cate ori ai ocazia

• Ajuta la schimbarea scutecului, la baita lui bebe pentru a fi mereu alaturi de el

• Atunci cand este alaptat, asista si tu la acest moment, desi nu poti face mare lucru. Simpul fapt ca esti acolo ii va oferi lui bebe siguranta.

• Cand micutul este hranit cu biberonul poti sa-l hranesti si tu! In acest timp poti sa-l legeni, sa-i canti si sa-i vorbesti

• Comunica cu bebelusul! Nu doar pentru mamici este valabil acest lucru, chiar si tu poti sa-i vorbesti si sa-i canti ori de cate ori ai ocazia- in scurt timp se va obisnui cu vocea ta si va invata sa o recunoasca

Caria dentară – ce este și cum se tratează Ghid pentru alegerea mobilierului interior Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

• Du-l la plimbare! Bebelusii adora plimabrile linistite in aer liber. Puteti chiar sa mergeti toti 3 la o plimbare in parc, ca o adevarata familie ce sunteti.

Fii alaturi de copilul tau in fiecare zi cat de mult timp poti! Nu-l instraina de tine si nu deveni un “tatic de seara” sau “tatic de weekend”, deoarece joci un rol important in viata copilului tau!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri