Stiati ca s-a descoperit ca tatii care le citesc cu regularitate copiilor lor si se preocupa de acestia, petrecandu-si timpul impreuna, joaca un rol important in succesul la invatatura al copiilor mai tarziu in viata?
Stiati ca s-a descoperit ca tatii care le citesc cu regularitate copiilor lor si se preocupa de acestia, petrecandu-si timpul impreuna, joaca un rol important in succesul la invatatura al copiilor mai tarziu in viata?

Studiul a cuprins 17.000 de adolescenti; s-a descoperit ca dintre acestia, cei care invatau mai bine si aveau mai multe sanse sa treaca examenul de admitere la o facultate aveau o relatie stransa cu tatal lor, acesta gasindu-si timp sa le citeasca si sa se joace cu ei, sa indeplineasca un rol activ in cresterea, dezvoltarea si educatia lor.

Bineinteles, copiii ce proveneau din familii divortate sau separate, care nu locuiau cu tatii lor, nu s-au descurcat atat de bine la admiterea in invatamantul superior, asa ca singuri ne putem gandi ca prezenta tatalui in viata unui copil este vitala.

De unde oare aceasta legatura intre rolul tatalui si succesul la scoala al copilului? Specialistii spun ca familiile unite si fericite imprima sanatate mentala copilului, sanatate mentala ce este esentiala fetelor la pubertate; de asemenea, specialistii spun ca baietii adolescenti ai taticilor preocupati aveau mult mai rar probleme cu legea decat ceilalti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Tinerii care afirma ca au avut o relatie stransa cu tatii lor in vremea adolescentei au fost satisfacuti mai tarziu in viata de relatiile lor intime si de casatoriile lor, divortul fiind intalnit mult mai rar in randul acestor tineri.

Dar cum stii ca un tata este implicat in viata copilului sau? Exista cateva criterii dupa care te poti ghida pentru a afirma ca un barbat este tata- model sau nu: ii citeste copilului sau (nu numai seara la culcare), iese la plimbare cu micutul, se intereseaza de educatia si starea de sanatate a copilului si nu in ultimul rand, incearca sa-si asume un rol egal cu al mamei in cresterea copilului.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri