In 2003, Kate DiCamillo scria Povestea lui Despereaux, un basm modern care avea sa devina una din cele mai indragite carti pentru copii, vanzandu-se in aproape doua milioane de exemplare. Faimosul soricel a devenit apoi protagonistul animatiei digitale omonime produse de Universal Pictures, din a carei distributie fac parte Matthew Broderick, Dustin Hoffman, Emma Watson si Sigourney Weaver (narator). Acum, in premiera, aventurile lui Despereaux isi fac aparitia si pe DVD.

In 2003, Kate DiCamillo scria “Povestea lui Despereaux”, un basm modern care avea sa devina una din cele mai indragite carti pentru copii, vanzandu-se in aproape doua milioane de exemplare. Faimosul soricel a devenit apoi protagonistul animatiei digitale omonime produse de Universal Pictures, din a carei distributie fac parte Matthew Broderick, Dustin Hoffman, Emma Watson si Sigourney Weaver (narator). Acum, in premiera, aventurile lui Despereaux isi fac aparitia si pe DVD.

A fost odata ca niciodata, in Regatul Dor, un popor care traia in armonie si sarbatoare, savurand din plin oale aburinde cu supa delicioasa. Pana cand un soarece a cazut in farfuria reginei si Alteta Sa, speriindu-se, si-a dat de indata sufletul. Jale mare a cuprins atunci intregul tinut si, de suparare, regele a interzis supa si a poruncit ca toti soarecii sa fie nimiciti. Iar rozatoarele care supravietuisera s-au facut nevazute. Intregul regat s-a intunecat: soarele nu se mai arata, norii nu se mai scuturau a ploaie, totul era mohorat si oamenii incetasera sa mai spere.

Pana cand vine pe lume Despereaux (voce Matthew Broderick), un soricel care are de mic tabieturi cam neobisnuite pentru un rozator: prefera sa citeasca si nu sa roada cartile de povesti, e meloman, se recomanda “gentleman” si e periculos de temerar, spre disperarea parintilor si a prietenilor sai. Spirit aventuros si cu idealuri prea marete pentru lumea mica in care traieste, Despereaux se furiseaza in biblioteca regala, unde descopera povesti minunate, cu balauri fiorosi, cavaleri bravi si printese neajutorate. In timpul “expeditiei” sale la palat, o cunoaste pe frumoasa Printesa Pea (voce Emma Watson), nostalgica dupa lumina si veselia care domneau in regat inainte de moartea mamei sale.

Fiindca se poarta mai degraba ca un om decat ca un soarece, Despereaux e izgonit in tinutul sobolanilor, intunecos si rece ca o temnita. Noroc ca il are alaturi pe Roscuro (voce Dustin Hoffman), un sobolan cu gusturi fine si maniere de cavaler. Dar noul sau prieten ascunde si o alta fata… Iar cand printesa Pea este rapita, doar Despereaux se incumeta sa o salveze. Va reusi oare?

Regizata de Sam Fell & Rob Stevenhagen, animatia “Povestea lui Despereaux” pastreaza spiritul povestii si, totodata, o imbogateste si o infrumuseteaza. Kate DiCamillo insasi afirma ca «ecranizarea “Povestii lui Despereaux” este o sarbatoare pentru ochi, pentru inima si pentru spirit. E frumoasa si inteligenta, profunda si emotionanta si are o stralucire aparte. Filmul serveste cα testament pentru puterea sperantei si a iertarii si ne aminteste de esenta povestii, abilitatea de a ne modela sufletul si de a ne schimba lumea».


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri