Ce ar fi Craciunul fara cadouri? Poate ca ar deveni o sarbatoare mai putin comerciala dar cu siguranta nu la fel de placuta. Indiferent ca suntem cel ce primeste sau cel ce ofera cadoul, emotia actului este una pe care o asteptam cu nerabdare. Nu degeaba numim decembrie luna cadourilor; avem o luna la dispozitie sa ne batem capul cu ceea ce dorim sa le oferim celor dragi.

Ce ar fi Craciunul fara cadouri? Poate ca ar deveni o sarbatoare mai putin comerciala dar cu siguranta nu la fel de placuta. Indiferent ca suntem cel ce primeste sau cel ce ofera cadoul, emotia actului este una pe care o asteptam cu nerabdare. Nu degeaba numim decembrie ”luna cadourilor”; avem o luna la dispozitie sa ne batem capul cu ceea ce dorim sa le oferim celor dragi.

Alegerea unui cadou este si ea o arta. Asa se explica efortul pe care il depunem pentru a gasi darul perfect dar si de ce nu toate cadourile noastre au intotdeauna efectul scontat. Din punctul acesta de vedere decembrie e o luna foarte grea pentru ca darul prefect inseamna munca.

Descifreaza arta cadourilorOare cati dintre noi nu simt un fior de panica nestiind ce lucrusor le-ar putea oferi celor dragi? Asta pentru ca dorim ca darurile pe care le facem sa vorbeasca in numele nostru, sa reprezinte o particica mica din noi si sa exprime afectiunea ce o purtam persoanei careia i-l oferim. In final, nu obiectul in sine e important, ci masura in care acesta reflecta efortul nostru, semn al faptului ca ne pasa. Cadoul pe care il facem ar trebui sa fie unic si sa arate astfel si unicitatea relatiei pe care a avem cu destinatarul. In conditiile acestea e de inteles de ce sezonul cadourilor poate fi putin infricosator.

Arta de a face cadouri nu trebuie sa fie neaparat si una costisitoare insa, pentru a fi intr-adevar o arta necesita timp, rabdare, atentie si iubire. Iar secretul din spatele cadoului perfect e simplu: ofera-i persoanei importante din viata ta un cadou pe care si-l doreste, nu unul de care are nevoie. Lucrurile de care are nevoie si le va cumpara cu siguranta si singur lucrurile pe care si le doreste cu adevarat ramanand undeva la fundul listei de cumparaturi. In plus, nu oferi ceva ce iti place tie, ci ceva ce ii place destinatarului. Un cadou nu inseamna o sansa de a ne impune gusturile asupra unei alte persoane. Asa se explica de ce multe dintre hainele primite in dar de la rude ajung adesea aruncate intr-un colt de dulap, condamnate la a nu fi purtate niciodata (nici macar prin casa).

Acest mic secret face ca alegerea unui cadou sa devine o arta: iti trebuie multa imaginatie sa intri in pielea altei persoane si sa descoperi care ii sunt dorintele. Iar mobilul din spatele unei astfel de experiente e unul cat se poate de altruist: fata luminata de surpriza si de bucurie a celui ce primeste cadoul tau valoreaza mai mult decat orice. Pentru a oferi cadoul ideal retine urmatoarele mici sfaturi:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri