Cand vorbim de sarcina, nastere sau bebe avem adesea tendinta de a ne referi in subiectul respectiv strict la mamica, neglijand sau ignorand prezenta taticului in subiectul respectiv. Taticul are si el un rol aparte in ceea ce priveste sarcina, nasterea precum si cresterea coipului, chiar daca acesta este inca bebelus.

Cand vorbim de sarcina, nastere sau bebe avem adesea tendinta de a ne referi strict la mamica, neglijand sau ignorand prezenta taticului in subiectul respectiv. Taticul are si el un rol aparte in ceea ce priveste sarcina, nasterea precum si cresterea coipului, chiar daca acesta este inca bebelus.

Celebra expresie “suntem insarcinati” este cat se poate de reala daca vizam psihicul celor doi parinti. Asadar, chiar daca taticul nu poarta sarcina si nici nu trece prin durerile nasterii, totusi participa si el in toate aceste procese, fiind mult influentat psihologic.

Rolul taticului la nastere este mult schimbat fata de vremurile cand toceau podeaua camerei de asteptare nerabdatori sa auda pe cineva iesind din camera cu pricina si strigand daca este fetita sau baiat. Astazi taticul este mult mai aproape de procesul sarcinii si mult mai implicat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită

El ramane alaturi de graviduta si strabate si el procese psihologice ale noului statut, trecand de la barbatul de dinainte la statutul in care va fi si tatic. Viitorul tatic merge impreuna cu viitoarea mamica la cumparaturile pentru bebelus, la vizitele medicale si traiesc impreuna emotiile primei ecografii care le va confirma sexul copilului.

Deasemenea taticul merge impreuna cu mamica la cursurile de nastere si in felul acesta isi intelege foarte bine partenera si invata cum sa o ajute cand va veni momentul ca micutul sa se nasca.

Pentru femeie prezenta taticului in tot procesul sarcinii si nasterii reprezinta o mare sustinere si incurajare, sarcina si nasterea devenind astfel mult mai usoare.

In ceea ce priveste nasterea, trebuie sa cereti informatii clinicii unde micutul va veni pe lume caci sunt sectii unde nu este permisa prezenta tatului la nastere. Nu toti barbatii sunt incantati sa participe la nastere, insa pentru toti acest moment va ramane unul de neuitat, ocupand loc de varf intre cele mai pretioase amintiri pe care le au.

De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Taticii sunt alaturi de familia lor si in perioada alaptarii, ajutand mamica sa ingrijeasca bebelusul si sa se joace cu el.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri