Despre sanatatea noastra s-au spus multe vorbe, unele dintre ele adevarate, altele doar mituri. Insa unele mituri par atat de verosimie incat avem tendinta de a ne ghida unele obiceiuri dupa ele. Va propunem sa discutam despre cateva din aceste mituri, iar daca mai stiti si altele ni le puteti comunica in rubrica de comentarii din subsolul articolului, putand dezbate astfel pe seama lor.

Painea ingrasa

Painea face parte din primele alimente eliminate dintr-o dieta. Din pacate acest pas este o greseala. Painea contine multi carbohidrati importanti pentru organismul nostru, insa efectele de ingrasare constau in incorecta asociere a painii cu restul alimentelor. Nu este bine sa mancati grasimi (prajeli spre exemplu, mezeluri grase, sunca grasa) cu paine, ori paine cu cartofi prajiti (cartofii au deasemenea un continut foarte mare de carbohidrati, astfel ca nu veti avea o masa variata in nutrienti) etc. Branzeturile, ceaiul, laptele, ouale fierte (nu prajite), mierea sunt alimente ce se potrivesc spre exemplu unui mic dejun sanatos. Insa ceva de adaugat: painea este buna atunci cand este consumata in cantitati normale (maxim o piane pe zi).

Ceaiurile de slabire

Peste tot se vorbeste despre aceste ceaiuri care ar avea ca efect eliminarea surplusului de kilograme. Din pacate mai mult de cateva kilograme nu veti elimina. Majoritatea acestor ceaiuri contin substante laxative sau diuretice, astfel ca va grabeste tranzitul intestinal si ca deshidrateaza. Asadar, la inceput, organismul va lua din propriile depozite pentru a va mentine ritmul de viata fiindca ritmul absorbtiei intestinale scade usor datorita accelerarii tranzitului si alimentele nu mai stau suficient timp in intestin pentru a se finaliza absorbtia. Din pacate toate acestea nu dureaza decat cateva zile, dupa care organismul, neavand suficienti nutrieni, se va “simti” la fel de amenintat ca intr-o perioada de infometare. In felul acesta se va modifica metabolismul bazal si depozitele adipoase incep din nou sa fie “aprovizionate” ca masura pentru posibilele “zile negre”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri