Aproximativ 350.000 de copii din Romania traiesc fara unul sau ambii parinti, deoarece acestia au plecat la munca in strainatate. Multi dintre ei au depresii puternice, iar unii chiar s-au sinucis, scrie ziarul italian La Repubblica, subliniind ca trebuie cautate solutii la aceasta problema.

Aproximativ trei milioane de romani au plecat din tara in ultimii ani pentru a lucra in tari occidentale, in cautarea unor conditii de trai mai bune, noteaza La Repubblica, precizand ca numarul romanilor din Italia a depasit un milion in 2010, fata de 8.000 in 1990, scrie MEDIAFAX.

"Acesti oameni au lasat acasa 350.000 de copii, ramasi fara unul dintre parinti sau chiar fara amandoi. Jumatate dintre acesti copii au mai putin de zece ani. Saisprezece la suta dintre ei au petrecut mai mult de un an fara parinti, iar trei la suta, peste patru ani", precizeaza publicatia italiana.

"Este vorba de copii care, in afara faptului ca au suferit daune emotionale si psihologice din cauza absentei parintilor, sunt expusi violentelor si abuzurilor, in conditiile pseudo-familiale in care se afla, in grija bunicilor, a altor rude sau a vecinilor. Cei mai multi copii abandonati sunt in judete din Moldova, in cele mai sarace zone din Romania. Legea le impune parintilor sa declare plecarea in strainatate, dar doar sapte la suta dintre parintii care parasesc Romania fac acest lucru", precizeaza La Repubblica.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Simona Farcas, presedintele asociatiei italo-romane Viitorul Impreuna, a declarat pentru ziarul italian ca in acest fel, copiii raman fara tutori legali si sunt expusi violentelor si abuzurilor.

* Statistici UNICEF: 33% dintre "copii ramasi singuri acasa" sunt depresivi

Potrivit statisticilor UNIFEF, o treime dintre copiii abadonati sunt depresivi. La Repubblica noteaza ca presa din Romania a relatat in ultimii ani despre peste 20 de cazuri de sinucideri in randul copiilor: "Vocea acestei drame este documentarul despre Ionut Carpatorea "Singur acasa: o tragedie romaneasca", transmis recent pe Rai Tre, care aduna laolalta marturiile catorva mame, ai caror fii (copii cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani, afectuosi, studiosi, foarte sensibili) au ales sa-si incheie viata intr-un mod tragic pentru pune capat angoasei provocate de o departare traita ca un abandon."

Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri