“Vrei sa fii prietenul meu?” este ultima carte tradusa de editura Cartea Copiilor din portofoliul lui Eric Carle, autorul renumit pentru unicitatea ilustratiilor obtinute prin tehnica colajului. Cartea spune povestea unui soricel simpatic, dar tare singur, care isi ia inima in dinti si pleaca in cautarea unui prieten. Carle a declarat ca aceasta poveste autobiografica ii este cea mai apropiata de suflet, pentru ca in singuratatea soricelului se regaseste experienta micului Eric, care la varsta de 5 ani s-a mutat impreuna cu familia din SUA in Germania, intrand intr-o noua comunitate in care ii lipseau vechii prieteni.

In drumul sau, soricelul intalneste multe animale si, netinand seama de marime, de inaltime sau de cat de ascutiti le sunt dintii, le propune sa fie prietenii lui. Acestea il refuza din diferite motive, de cele mai multe ori superficiale. Girafa este mult prea inalta pentru el, iar cangurul are deja un pui in marsupiu. Soricelul se loveste si de indiferenta leului, de trufia paunului, de reticenta calului sau de egoismul crocodilului. Totusi, in final, norocul pare sa-i surada: calatoria lui isi gaseste finalitatea – un prieten.


Cartea este un bun prilej de a-i invata pe copii sa deosebeasca animalele si nu oricum, ci dupa coada. Fiecare fila din dreapta contureaza doar coada animalului, iar cand cel mic va da pagina, va regasi corpul in intregime si va vedea daca a ghicit corect. In plus, cartea subliniaza si diferite aspecte din lumea necuvantatoarelor, deosebit de interesante pentru cei mici: prietenia dintre crocodil si mica pasare ce-i curata dintii, caracteristica unica a cangurului de a-si purta puiul in marsupiu si felul in care paunul isi etaleaza coada de o frumusete rara.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Cartea, recomandata copiilor intre 0 si 6 ani, este disponibila pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro

Comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri