Fiecare dintre noi are acasa o cutie neagra. E nepretuita si nu inregistreaza date cruciale in caz de accidente "domestice" si nici nu rezista la impacturi directe cu corpi contondenti si nu numai. Are un fir ce intra in perete si alt fir se duce cat vezi cu ochii, ba chiar mai departe. Este fie templu, fie suport pentru bibelouri scumpe sau mileuri lucrate cu mult calm si grija aleasa.

multumim : toxel.ro

Ati ghicit. Se cheama televizor. Minunea aceasta tehnologica e parca veche de cand lumea si functioneaza pe niste principii absolut banale. Dar detalii nu conteaza. In fiecare casa, familiile se strang si se lasa hipnotizate de continutul livrat pe nise, target-uri, domenii, prime time. Este de departe cea mai sigura cale de manipulare in masa. Nu crezi o stire citita pe un anume site, o crezi dar nu esti ferm convins cand o vezi in ziar si nu ai asbolut niciun dubiu atunci cand ea apare la TV. Cam asa sta credibilitatea.

Aceleasi programe se invart ca un perpetuum mobile, aceiasi analisti plictisitori scot vorbe care a doua zi reprezinta titluri de stiri, aceleasi filme slabe reluate iar si iar. Cu toate acestea, televizorul e "fruncea", ca si credibilitate, comoditate, eficienta in advertising. Acolo apar adevaratele "vedete" facute peste noapte si care nu stiu sa faca absolut nimic. Traiasca minunata cutie neagra la care unii se holbeaza de dimineata pana seara, mananca in fata ei, fac dragoste cu ea, respira odata cu ea, o venereaza si intra in sevraj atunci cand s-a ars prapaditul de transformator sau mai stiu ce componenta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Omul a devenit un fel de Don Quijote. Toate cartile din jurul lui au disparut insa, s-au contopit intr-un ansamblu electronic, dar rezultatul a ramas identic. Ajungi sa-ti petreci mare parte din zi in fata televizorului, ajungi sa te lupti cu morile de vant si uiti de viata din jurul tau. A doua zi discuti cu prietenii ceea ce ai vazut aseara si tot asa, cutia neagra te influenteaza considerabil. Poti sa ma faci in fel si chip, insa am vazut oameni cu doua sau trei televizoare puse unul langa altul, ca nu cumva sa piarda ceva. Tragedie! Cred ca asteptau sa le creasca si inca o pereche de ochi. De, omul trebuie sa evolueze si sa se adapteze constant la factorii din jur. Se va schimba vreodata ceva?

Daca ma intrebi "Si ce sa fac acum, sa nu ma mai uit la nimic?" iti voi raspunde "Nu, fara masuri radicale!" Am in to do list-ul de pe telefon denumirile, orele si posturile in care ruleaza ceea ce chiar merita sa vad. Nu voi rata "Garantat 100%", nu o voi pierde pe Eugenia Voda in "Profesionistii" sau pe Bear Grylls in "Ultimate Surviving", pe David Letterman, pe Adam si Jamie distrugand mituri, pe Clarkson in Top Gear. Lista poate continua, fara analisti, fara emisiuni copiate, fara telenovele, fara vedete de doi bani, fara scandaluri pretutindeni. Compensez cu multe carti bune, cu iesiri la teatru, cu iesiri cu prietenii, cu filme care merita la cinema. Pana la urma, esti ceea ce vrei sa fii!

Tu cat timp iti petreci zilnic in fata televizorului? Te simti dependent de el? Ce emisiuni iti plac si consideri ca ai cu adevarat de castigat daca le urmaresti?

Sursa: Yuppy.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri