Tinerii din zece tari europene, participanti la Scoala de Vara Europeana Sigur.info, organizata de Salvati Copiii Romania, au intocmit o rezolutie cu scopul de a aduce masurile necesare pentru o utilizare sigura a Internetului in atentia opiniei publice si a autoritatilor competente si responsabile de modificarea legislatiei si perspectivei sociale si educationale.


Unul dintre proiectele viitoare ale programului Sigur.info este chiar editarea si distribuirea in randul scolilor din Romania a ghidului educativ pentru profesori, care urmeaza sa fie lansat in urmatorul an scolar. Ghidul va cuprinde teme precum: Securitatea calculatorului, Creatii personale pe Internet, Informatiile gasite pe Internet,etc. si este adresat tuturor profesorilor care doresc sa introduca in cadrul orelor de curs beneficiile educative oferite de mediul online.” declara Ovidiu Majina, Coordonatorul programului Sigur.info, Salvati Copiii Romania

Participantilor le-a fost sustinut un training la inceputul Scolii de Vara cu tema Scrierea si Implementarea unui proiect la nivel european participand ulterior la concursul de proiecte finalizat pe data de 22 iulie 2011.

Au fost inscrise 6 proiecte trans-nationale, iar proiectul castigator, intitulat E-sign, urmeaza sa fie implementat in de catre Salvati Copiii Craiova in parteneriat cu Centrul pentru copii cu deficiente de auz din Leiria, Portugalia. Proiectul isi propune familiarizarea copiilor surzi sau cu deficiente de auz, precum si a parintilor acestora cu beneficiile si riscurile presupuse de navigarea online.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

O resursa a proiectului va fi constituita din audio-uri explicative pentru copiii orbi si din videoclipuri cu limbajul semnelor pentru copiii surzi sau cu deficiente de auz.

Comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri