Atunci cand afla ca va deveni tatic sau poate deja este proaspat parinte, barbatul prezinta o serie de temeri indreptatite cu care trebuie sa se confrunte si sa le depaseasca.

5 Temeri ale viitorilor tatici

“Meseria de tatic”

Statisticile arata ca peste 80% din barbati isi fac griji cu privire la modul in care vor reusi sa fie buni tatici. Se tem de responsabilitatile in special morale si educationale pe care le au ca parinti si incerca sa se informeze in acest domeniu. De asemenea se tem in privinta evolutiei sarcinii si grijei pe care trebuie sa o manifeste fata de partenera.

Sexualitatea

Viitorii tatici se tem de perioada de abstinenta cu care vor trebui sa se confrunte ori cu modificarile in viata intima. Perioada sarcinii nu mai permite o viata sexuala cu care ei erau obisnuiti, la fel si perioada postnatala. Astfel se tem ca aceasta modificare a vietii intime le va afecta relatia.

Teama de gelozie

Viitorii tatici intuiesc ca primele luni dupa nastere vor fi neglijati pentru ca mamica acorda o atentie deosebita bebelusului, ceea ce este si necesar. Astfel barbatii se tem ca nu vor mai fi la fel de apreciati, poate chiar la fel de iubiti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Teama securitatii

Barbatii stiu ca ei trebuie sa protejeze familia din toate punctele de vedere.

Astfel ei trebuie sa asigure si un confort financiar noului membru, ceea ce pentru unii tatici reprezinta un adevarat stres. De asemenea tatal, desi va fi usor neglijat, trebuie sa asigure un permanent suport emotional partenerei atat in perioada sarcinii, cat si dupa nastere. Femeia are nevoie de protectie, dar si de multa dragoste pentru ca va fi supusa unui stres emotional destul de mare.

Sanatatea partenerei si a copilului

O alta temere este aceea de a nu se intampla ceva rau cu copilul in sarcina sau la nastere ori cu mamica. Nasterea implica anumite riscuri si barbatii uneori se tem de ce poate fi mai rau. Daca apar si situatii complicate, copilul prezinta o patologie sau gravida face anumite complicatii care pune in pericol sarcina, stresul devine si mai mare.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

In tot cazul, barbatul joaca un rol extrem de important in consolidarea familiei, atat prin protectie, cat mai ales prin suportul emotional.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri