4 Noiembrie 2011 publicat în Tati 7 share-uri

Atunci cand un cuplu nu reuseste sa conceapa un copil in decurs de un an de zile se ridica suspiciunea infertilitatii. Desi majoritatea persoanelor considera ca responsabile de infertilitate sunt femeile, totusi si barbatii pot fi “vinovati” pentru acest neajuns.

Cauza care scad fertilitatea masculina sau duc la infertilitate masculina

Barbatii pot prezenta probleme ale fertilitatii din diverse cauze:

- Afectiuni patologice congenitale sau dobandite;

- Infectii genitale;

- Mediul de lucru etc.

Iata care sunt factorii care duc la scaderea fertilitatii masculine

Caldura scade fertilitatea barbatilor

Stiati ca la baietel testiculele coboara in scrot tocmai pentru ca in abdoment temperatura este prea ridicata ca acestea sa isi exercite functiile si sa se dezvolte?

Asadar barbatii care lucreaza in mediu cald pot dezvolta infertilitate pentru ca spermatozoizii nu se matureaza la temperaturi ridicate:

- Topitorii;

- Cuptoare;

- Vopsitorii etc.

De asemenea sauna si baile fierbinti foarte frecvente pot afecta fertilitatea barbatilor.

Infectiile testiculelor

Unele boli cu transmitere sexuala pot afecta fertilitatea: infectiile cu Chlamydia care afecteaza testicolele de exemplu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Chistrile testiculare pot pune de asemenea fertilitatea in pericol. O analiza a spermei poate decela calitatea acesteia.

Traumatismele si herniile inghinale

Unele traumatisme pot afecta caile de conducere a spermei sau chiar testicolele. De asemenea herniile inghinale cu evolutie nefasta pot afecta ductele de conducere a lichidului spermatic scazand fertilitatea masculina.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri