Fiecare Copil Conteaza

12:03, 12 Martie 2012 publicat în Bebe2 share-uri

Organizatia Salvati Copiii Romania a lansat studiul privind sanatatea reproducerii si a nou-nascutului in randul beneficiarilor programului national "Fiecare Copil Conteaza".

Comunicat de presa

Organizatia Salvati Copiii Romania a lansat studiul privind sanatatea reproducerii si a nou-nascutului in randul beneficiarilor programului national “Fiecare Copil Conteaza”.

Citeste si:
Cofetăria pentru produse fără gluten L’Amande are în plan pentru...
Cofetăria pentru produse fără...

Programul-pilot a fost implementat in 16 localitati defavorizate din mediul rural, acoperind judetele Brasov, Caraf-Severin, Dambovita fi Vrancea.

Identificarea cauzelor cresterii mortalitatii infantile in cele 4 judete selectate a reprezentat obiectivul principal al studiului, dar si oportunitatea de a propune solutii viabile prin intermediului programului-pilot „Fiecare copil conteaza”.

Citeste si:
Studiu Mastercard: biometria, lider detașat în topul preferințelor...
 Studiu Mastercard:...

In acest sens, actiunile Asociatiei au vizat informarea corecta a gravidelor si tinerelor mame cu privire la adoptarea celui mai bun comportament in raport cu nou-nascutii.

„Felicit initiativa Asociatiei Salvati Copiii Romania pentru grija pe care o arata fata de sanatatea gravidelor si a nou-nascutilor. Prin acest studiu am reamintit mamelor rolul esential pe care il are starea de sanatate in dezvoltarea armonioasa a copilului”, a declarat Dr. Cristian Anton Irimie, Secretar de Stat al Ministerului Sanatatii.

Un total de 1022 de beneficiari, dintre care 166 gravide, 250 tinere mame fi 606 copii, au primit informatii privind masurile obligatorii pentru prevenirea imbolnavirilor, pastrarea curateniei si respectarea regulilor de creftere a copiilor, dar fi suport nutritional, suplimente nutritive fi produse igienico-sanitare.

Pentru acest an, Organizatia Salvati Copiii Romania vizeaza extinderea proiectului-pilot in 10 alte localitati defavorizate din 5 noi judete: Botofani, Suceava, Iafi, Neamt fi Vaslui.

In primul an al proiectului, pentru identificarea fi sprijinirea gravidelor, mamelor tinere fi copiilor cu varste cuprinse intre 1 fi 5 ani, au contribuit 32 de cadre medicale din comunitatile vizate, dar fi reprezentanti ai DSP, ISJ, DGASPC fi ai primariilor locale.

Programul “Fiecare copil conteaza” a avut un impact local pozitiv asupra comunitatilor de mame fi gravide din zonele selectate, astfel:

• Numarul de gravide care vin la control a crescut cu 10%
• Interesul gravidelor pentru analize a crescut cu 5%
• Numarul de copii vaccinati a crescut cu 25%
• Numarul de controale medicale la copii a crescut cu 10%
• Gradul de mentinere a igienei casei fi copilului a crescut cu 15%
• Respectarea regulilor de ingrijire a copilului a crescut cu 10%


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri