12 Martie 2012 publicat în Bebe 1 share-uri

Organizatia Salvati Copiii Romania a lansat studiul privind sanatatea reproducerii si a nou-nascutului in randul beneficiarilor programului national "Fiecare Copil Conteaza".

Comunicat de presa

Organizatia Salvati Copiii Romania a lansat studiul privind sanatatea reproducerii si a nou-nascutului in randul beneficiarilor programului national “Fiecare Copil Conteaza”.

Programul-pilot a fost implementat in 16 localitati defavorizate din mediul rural, acoperind judetele Brasov, Caraf-Severin, Dambovita fi Vrancea.

Identificarea cauzelor cresterii mortalitatii infantile in cele 4 judete selectate a reprezentat obiectivul principal al studiului, dar si oportunitatea de a propune solutii viabile prin intermediului programului-pilot „Fiecare copil conteaza”.

In acest sens, actiunile Asociatiei au vizat informarea corecta a gravidelor si tinerelor mame cu privire la adoptarea celui mai bun comportament in raport cu nou-nascutii.

„Felicit initiativa Asociatiei Salvati Copiii Romania pentru grija pe care o arata fata de sanatatea gravidelor si a nou-nascutilor. Prin acest studiu am reamintit mamelor rolul esential pe care il are starea de sanatate in dezvoltarea armonioasa a copilului”, a declarat Dr. Cristian Anton Irimie, Secretar de Stat al Ministerului Sanatatii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Ghid pentru alegerea mobilierului interior MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Un total de 1022 de beneficiari, dintre care 166 gravide, 250 tinere mame fi 606 copii, au primit informatii privind masurile obligatorii pentru prevenirea imbolnavirilor, pastrarea curateniei si respectarea regulilor de creftere a copiilor, dar fi suport nutritional, suplimente nutritive fi produse igienico-sanitare.

Pentru acest an, Organizatia Salvati Copiii Romania vizeaza extinderea proiectului-pilot in 10 alte localitati defavorizate din 5 noi judete: Botofani, Suceava, Iafi, Neamt fi Vaslui.

In primul an al proiectului, pentru identificarea fi sprijinirea gravidelor, mamelor tinere fi copiilor cu varste cuprinse intre 1 fi 5 ani, au contribuit 32 de cadre medicale din comunitatile vizate, dar fi reprezentanti ai DSP, ISJ, DGASPC fi ai primariilor locale.

Programul “Fiecare copil conteaza” a avut un impact local pozitiv asupra comunitatilor de mame fi gravide din zonele selectate, astfel:

4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală

• Numarul de gravide care vin la control a crescut cu 10%
• Interesul gravidelor pentru analize a crescut cu 5%
• Numarul de copii vaccinati a crescut cu 25%
• Numarul de controale medicale la copii a crescut cu 10%
• Gradul de mentinere a igienei casei fi copilului a crescut cu 15%
• Respectarea regulilor de ingrijire a copilului a crescut cu 10%


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri