26 Martie 2012 publicat în Bebe 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
In perioada 23-24 martie a avut loc seminarul "Sarcina sanatoasa, copil sanatos. Dileme vechi - raspunsuri noi" in care profesorul Kevin Spencer din Marea Britanie a prezentat noua modalitate de screening fetal, o metoda prin care sunt diagnosticate anomaliile fetale din primul semestru de sarcina.

Comunicat de presa

Sarcina sanatoasa, copil sanatos. Dileme vechi – raspunsuri noi

Prof. Kevin Spencer- Fetal Medicine Foundation a participat la seminarul "Sarcina sanatoasa, copil sanatos. Dileme vechi – raspunsuri noi" in perioada 23-24 martie la hotelul Vega din Mamaia, Constanta. De asemenea, Prof Kevin Spencer este Director al Serviciului de Screening Prenatal de la Harold Wood Hospital, Romford, Essex, UK.

Evenimentul este organizat de Euromaterna, cel mai modern spital privat de obstetrica – ginecologie din Constanta in parteneriat cu Universitatea Ovidius – Facultatea de Medicina si Colegiul Medicilor Constanta.

Prin aceasta manifestare stiintifica, Euromaterna isi doreste sa promoveze in mediul medical constantean si nu numai, standardele si recomandarile Fetal Medicine Foundation (FMF) in ceea ce priveste screeningul de anomalii fetale pentru primul trimestru de sarcina. FMF este recunoscuta in intreaga lume pentru calitatea si certificarea stiintifica a standardelor sale.

Spitalul Euromaterna intelege importanta majora a screeningului de prim trimestru si de aceea va utiliza in cadrul Centrului de diagnostic antenatal BRAHMS KRYPTOR Compact Plus. Acesta reprezinta standardul de aur pentru screeningul biochimic de prim trimestru si indeplineste cu succes criteriile de inalta calitate stiintifica cerute de FMF (Fetal Medicine Foundation).

Screeningul biochimic prenatal din ser matern este o metoda non-invaziva iar obiectivul acestui test este de a detecta sarcinile cu risc crescut pentru cele mai comune anomalii cromozomiale (sindromul Down, trisomie 18 etc) si de asemenea de a reduce proportia femeilor care ar fi trebuit sa se supuna unor metode invazive de diagnostic. Acest test se adreseaza fiecarei femei insarcinate. Se bazeaza pe masurarea si cuantificarea unor markeri biochimici produsi de catre fetus sau placenta si care trec in sangele matern.

Viitoarele mame pot afla, astfel, inca din primele saptamani de viata ale fatului daca acesta prezinta risc cresut de anomalii, malformatii fetale si pot apela in consecinta la diferite posibilitati terapeutice.

Pentru mamicile din Constanta si Bucuresti, si nu numai, metoda Gold Standard - Kryptor Compact Plus este folosita la Euromaterna si in centrele medicale private MedLife si Matei Basarab, ambele din Bucuresti, unde pot beneficia de testul combinat, la recomandarea medicului sau din proprie initiativa.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri