25 Aprilie 2012 publicat în Bebe 34 share-uri

Bebelusul vostru plange fara incetare, se agita si se zvarcoleste de durere si orice ati incerca nu reusiti sa il calmati? Atunci s-ar putea sa fie vorba despre colici.

Colicii la bebelus - strategii de calmare

Ce sunt colicii?

Colicile sunt durerile sau crampele abdominale care afecteaza starea generala a bebelusului. Se spune ca unul din 5 bebelusi are colici si ca este o conditie normala dar foarte dureroasa. Aceasta durere abdominala incepe in a doua sau a treia saptamana de viata, se intensifica in cea de-a sasea saptamana si dureaza de cele mai multe ori in jur de 3 luni. Este absolut normal ca un bebelus sa aiba colici. Colicile nu tin de ingrijirea pe care parintii o ofera copilului ci de organismul micutului. Colicile pot sa apara si la cei mai sanatosi dintre copii.

Cauzele colicilor

Exista multe teorii legate de posibilele cauze ale aparitiei colicilor la bebelusi insa nu exista studii sau dovezi solide care sa sustina aceste pareri. Totusi, se pare ca o serie de factori, in combinatie, pot avea ca rezultanta aparitia colicilor. Iata cateva dintre ele:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte
  • Sistemul digestiv la nou-nascuti nu este foarte bine dezvoltat si el abia incepe sa functioneze. Flora bacteriana nu este nici ea dezvoltata, asadar nu are cum sa ajute la digestie, fapt pentru care, se presupune, apar colicile in primele 6 saptamani de viata
  • Anumite alimente pe care mamele le consuma contin substante volatile sau alergeni care, intr-o masura relativ mica sunt factorii ce determina aparitia colicilor la copii. Multe din substantele care produc gaze la stomac sunt transmise la copii prin alaptare. Alimintele iritante pot fi ceapa, lactatele, legumele greu digerabile, alunele, graul, ouale, fructele de mare, varza, fasolea, ceapa, carnea etc.
  • Colicile pot apare la copiii care sunt hraniti cu biberonul iar formula folosita nu este una pe baza de lapte de vaca.

Image (C): www.shutterstock.com - 5253703 . Used under license from Shutterstock.com 11.27.2008


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri