Curiozitati fascinante povestite de un copil...

 

1.La orizont…Terra?!

 

 

M-am nascut si eu sa vad “ce mai faceti”, “cum o mai duceti”? Am petrecut multe saptamani intr-un mediu fabulos unde am invatat sa ascult si sa ma rog.

Viata intrauterina poate dura intre 38-42 saptamani, dar la mine a durat 39 de saptamani. Cand am zarit lumina, doctorul mi-a spus ca ma incadrez in greutatea normala, intre 2800 si 4000 g. Eu am avut 3000 g si toti au fost fericiti!

 

2.Si crestea intr-o luna cat altii intr-un an…

 

Mami mi-a spus ca perimetrul meu cranian a fost de 35cm la nastere dar el va creste cu 2 cm/luna in primul trimestru si apoi cu 3cm/trimestru pana la 1 an! O sa fiu foarte destept la un an cand voi avea un perimetru cranian de 46-50cm, va dati seama!?

Si pentru ca ma hraneste mami cu lapte de la san, am sa cresc cu 750 g/luna in primele 4 luni, astfel ca la varsta venerabila de 4 luni o sa-mi dublez greutatea de la nastere si la un an, (abia astept!) o sa am de trei ori greutatea de la nastere.

Sursa foto: Shutterstock

 

Va spun un secret, ca sa verificati cum cresc: dupa un an, greutatea mea trebuie sa fie de 2 ori varsta+9. Spre exemplu la 5 ani o sa am 2x5+9=19 Kg, adica o sa fiu asa de mare!

 

3. La soare te poti uita dar si la talia mea!

 

Si talia mea la nastere a fost buna, am avut 48 cm si intre 48-52cm este normal.

Dar apoi cresc de nu ma mai recunoasteti: in primul trimestru ma inalt cu 4-5cm/luna! Vedeti, ce vrednic sunt!

In primul an castig 24-30 cm inaltime, pe care ii adaug la talia de la nastere si socotiti ce mare am crescut!