3 Decembrie 2012 publicat în Bebe 12 share-uri

Jocul este cea mai buna metoda prin cae copilul se poate dezvolta fizic si psihic in primul an de viata!

Stimulati inteligenta copilului luna de luna!

1. Prima luna de viata

Copilul tau are doar cateva saptamani? Il poti ajuta sa invete, petrecand cat mai mult timp foarte aproape de el, la doar cativa centimetri! De ce? Bebelusul in aceasta perioada, vede cel mai bine la distante de cel mult 25-30 cm.

Si cum, atat creierul cat si sistemul vizual al bebelusului se afla in plina dezvoltare, el iubeste sa fixeze cu privirea chipul drag al mamei…Asadar, cand micutul nu doarme, stati cat mai aproape de el, ca sa va poata privi in voie!

2. La doua luni

Incurajeaza-ti copilul sa-si dezvolte mobilitatea si vederea, cantandu-i si ajutandu-l sa bata din palme. In timp, el va imita, atat expresiile pe care le vede, cat si miscarile si sunetele.

Aceste exercitii vor dezvolta abilitatile bebelusului de coordonare a vederii cu miscarile si ii vor dezvolta limbajul. Inca putin timp si va va imita perfect!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

3. Trei luni

Copilul incepe sa-si descopere manutele si sa se joace cu ele! Incurajeaza-i dezvoltarea abilitatilor motorii si vizuale, aratandu-i jucarii colorate si “zornaitoare” de tot felul, dupa care sa-si intinda manutele si privirea!

Il puteti aseza pe burtica, astfel incat sa-si dezvolte miscarea de ridicare si sustinere a capului. Puteti sa-i oferiti prilejul de a se privi pentru prima oara intr-o oglinda, va fi foarte amuzant, pentru toata lumea!

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri