20 Martie 2013 publicat în Bebe 1 share-uri

Tema: Impactul acoperirii vaccinale cu vaccin pneumococic in otita medie acuta la copii, Sef lucrari Dr. Oana Falup Pecurariu, Presedintele Asociatiei Romane Pro Imunizare (ARPI)

Comunicat de presa

Asociatia Romana Pro Imunizare (ARPI) va participa in perioda 15-16 martie 2013, la prima editie a Conferintei Nationale RoVaccin 2013, eveniment organizat de catre Societatea Romana de Microbiologie. Principalul obiectiv al acestui demers este acela de a informa corect cu privire la imunizarea prin vaccinare, astfel incat publicul larg sa cunoasca adevarul despre vaccinare si sa constientizeze impactul vaccinarii asupra sanatatii publice.


"Prin aceasta participare, Asociatia Romana Pro Imunizare (ARPI) si-a propus sa aduca argumente stiintifice credibile, raportate la secolul XXI, care sa explice oamenilor ce inseamna preventia si cum vaccinarea poate deveni parte fireasca a unui proces coerent de preventie. Oamenii trebuie sa inteleaga ca ne aflam in fata unei realitati alarmante si as vrea sa vorbesc despre rezistenta din ce in ce mai mare a organismului la antibiotice, tocmai pentru ca sunt administrate masiv fara prescriptie, automedicatia fiind un nou trend. Cand vine vorba despre vaccinare, cu totii suntem in fata unei alegeri care ne apartine in totalitate si care trebuie facuta constient si in mod responsabil. As vrea sa ne gandim la boli severe: gripa, pneumonia, rotavirusul, pertussis, care pot fi prevenite prin vaccinare. ", a mentionat Dr. Oana Falup Pecurariu, medic primar pediatrie, Spitalul Clinic de Copii Brasov, Presedintele Asociatiei Romane Pro Imunizare (ARPI).
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

In cadrul simpozionului stiintific Actualitati in Vaccinologie din cadrul RoVaccin 2013, Dr. Oana Falup Pecurariu va prezenta rezultatele unui studiu de cercetare realizat in intervalul 2009-2011 la Spitalul din Brasov, tema acestuia fiind "Impactul acoperirii vaccinale cu vaccin pneumococic in otita medie acuta la copii".

Studiul a vizat un numar de 212 copii diagnosticati cu otita medie acuta, carora li s-a recoltat cultura din urechea medie. Bacteriologic au fost determinate 114 tulpini - Streptococcus pneumoniae s-a izolat in 81 de cazuri, urmat de H. Influenzae non tipabil, Streptococcus pyogenes intr-un procent de 5.45% si Moraxella Catarrhalis intr-un procent de 1.8%. De asemenea, a fost identificata o inalta rezistenta la penicilina si ceftriaxona pentru tulpinile de pneumococ si rezistenta multipla bacteriana la peste 3 clase de antibiotic.
"Scopul acestui studiu a fost acela de a identifica principalele caracteristici epidemiologice si microbiologice ale otitelor medii acute la copii, in judetul Brasov. Este un studiu important intrucat aduce dovezi legate de rezistenta bacteriana si ofera date concludente despre acoperirea vaccinala pneumococica", a precizat Dr. Oana Falup Pecurariu, medic primar pediatrie, Spitalul Clinic de Copii Brasov, Presedintele Asociatiei Romane Pro Imunizare (ARPI).

Studiul a fost posibil datorita unui grant de cercetare acordat de catre Societatea Europeana de Pediatrie si Boli Infectioase si va continua si in urmatorul an.

Foto@Shuttesrtock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri