Budinca este un preparat nutritiv, echilibrat si extrem de versatil. Intr-o budinca pot fi incluse: cereale (gris de grau, fulgi de ovaz, quinoa sau bulgur), lactate (lapte, iaurt, smantana sau branza de vaci), oua. Aceasta este compozitia de baza. Daca dorim o budinca desert, atunci putem adauga fructe: mere, pere, capsuni, piersici, caise, fructe de padure s.a. Daca preparam o budinca pentru masa principala, atunci adaugam legume: morcovi, dovlecei, praz, fasole verde, mazare, broccoli, conopida s.a. Asadar, o budinca este o sursa echilibrata de: glucide, proteine, grasimi sanatoase, fibre, vitamine si minerale.
In ceea ce priveste alimentatia copiilor, principalele avantaje ale budincilor sunt urmatoarele:
Iata o reteta de bundica potrivita atat ca desert, cat si ca gustare intre mese sau chiar ca masa principala la micul dejun. Budinca de gris cu mere poate fi oferita copiilor incepand de la varsta de 9 luni. Este delicioasa si hranitoare, fiind pe placul chiar si al celor mai mofturosi bebelusi.
Budinca de gris cu mere – ingrediente si mod de preparare IngredienteFoto articol: pexels.com