Ce trebuie sa stii despre aparitia colicilor?

Colicile bebelusului sunt stari de disconfort abdominal ce pot aparea in primele luni de viata. Varsta la care apar momentele de criza determinate de colici se situeaza in jurul a doua saptamani si dureaza pana la 3-4 luni. Durerile de burtica sunt provocate de imaturitatea florei intestinale si de o digestie ingreunata. De asemenea, colicile pot aparea in cazul copiilor cu intoleranta la proteinele din lapte. Insa cauzele colicilor sunt variate si depind nu doar de sistemul digestiv, ci si de dezvoltarea sistemului nervos.

Iata care sunt principalele cauze ale colicilor:

    acumularea de gaze in tractul digestiv; dezvoltarea tractului digestiv, ceea ce poate produce spasme; refluxul gastroesofagian fiziologic sau cel patologic; imaturitatea sistemului nervos central; sensibilitatea crescuta a copilului fata de anumiti stimuli: lumina, zgomote, temperatura crescuta.
10 Metode eficiente pentru calmarea colicilor

Toti bebelusii plang. Insa daca bebelusul tau plange sau tipa mai multe ore neintrerupt (de obicei seara) si pare ca are dureri de burtica sau este balonat de mai mult de trei ori pe saptamana, atunci probabil ca are colici. Aceasta este premisa de la care plecam inainte de a detalia cele mai eficiente metode pe care le poti incerca pentru calmarea colicilor bebelusului tau. Nu se cunoaste un tratament tintit impotriva colicilor, dar urmatoarele solutii pot ajuta sa-ti calmeze micutul. Sau cel putin te pot ajuta pe tine sa stii ca faci tot posibilul ca el sa se simta bine. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pixabay.com